Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lasse Stefanz flirtar med countryn i Furuvik

/
  • HELA GÄNGET. Frv:Lars Sigfridsson, Olle  Jönsson, Benny Pedersen, Gunnar Nilsson, Hans Sigfridsson, Christer Eriksson, Anders Petersson.
  • Ingela Wester och Angelicka Wester var där för att se sina favoriter.
  • COUNTRYFRÄLSTA. Beatrice Svedlund och Elin Jonsson.
  • LUTTRADE BESÖKARE. Bosse Mårtensson och Ann-sofie Lif var där  för fjärde året i rad.

Är det fel med ett dansband på en countryfestival? Eller är det fel att påstå att Lasse Stefanz inte alls är country? De cowboyklädda folket som samlats på Furuviksparkens årliga countryfestival på torsdagskvällen verkade i alla fall övertygade om en sak, att Lasse Stefanz visst passar in på festivalen.

Annons

– Vi är här för deras skull så det är jättekul. Och de spelar visst mycket countryinspirerad musik. Äntligen har Furuviksparken tagit hit dem. Vi har verkligen väntat på det i flera år. Lasse Stefanz är bäst, säger Ingela Wester, som hade med sig dottern Angelika.

Countryfestivalen i Furuvik är både den äldsta och största i hela Skandinavien. Den har varit ett dragplåster för alla countryälskande och vilda västern tokiga människor sedan 80-talet och lockar folk från hela Sverige. När På Gång besöker festivalen första kvällen är det cowgirl och cowboys till höger och vänster. Många av besökarna har tagit klädseln på allvar. Men ändå är det väl musiken de flesta har kommit för och just detta år har festivalens arrangörer valt att satsa på något annorlunda. Lasse Stefanz. Ett dansband i repertoaren. Bär det eller brister det?

– Jag tror inte att Lasse Stefans kommer göra någon besviken här i kväll och om det är något dansband som passar in här så är det Lasse Stefanz, säger Kjell Wärnevall, programchef.

Beatrice Svedlund och Elin Jonsson från Sandviken är luttrade besökare och tycker inte att det är fel med Lasse Stefanz på festivalen.

– Vi tycker om dem just för att de är country, hade det varit ett annat dansband kanske vi hade tyckt annorlunda, men Lasse Stefanz är country. Detta är kvällen höjdpunkt, säger Beatrice Svedlund.

Okej, festivalens besökare var i alla fall överens, men vad tyckte då det omtalade bandet själva om att spela på en countryfestival? Vi gick backstage och träffade ett gäng glada och taggade killar som satt och planerade låtar inför kvällens spelning.

– Det ska bli spännande och vi får hoppas att de som bokat oss gjort rätt. Jag hoppas på succé. För vi är ju mycket country och har hämtat mycket av vår inspiration från Nashville. Så det blir en countryrepertoar i kväll. Sen är det bara att hoppas på att folket ska gilla det de ser och hör, säger Olle Jönsson, sångare i bandet.

– I så fall kastar vi tillbaka, men vi har laddat för detta länge och vi är countryälskare allihop och tror att det kommer bli en hit, säger Anders Petersson som spelare keyboard.

Mer läsning

Annons