Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låtar värda att bevaras för framtiden

/
  • Gävles power metal-stolthet The Storyteller tog i torsdags avsked med nuvarande sättning. Det blev en fin slutpunkt.

I det avskalade formatet fick The Storytellers låtar en ny spännande skepnad, där de starka melodierna och LG Perssons starka röst kom i sitt rätta ljus.

Annons

När det handlar om power metal är det få svenska band som når upp till Gävlebandet The Storytellers nivå. Ända sedan millenieskiftet har det regelbundet levererat högklassig metal i rakt nedstigande led från tyska Blind Guardian, utan att fullt ut få det erkännande bandet är värt.

I torsdags kväll tog The Storyteller farväl med nuvarande sättning, detta inför en allt för liten publikskara på Star Club i Gävle. The Storytellers resa fortsätter nu i form av dynamiske sångaren LG Persson och gitarristen och originalmedlemmen Fredrik Groth.

Spelningen på Star Club var akustisk. I det avskalade formatet fick The Storytellers låtar en ny spännande skepnad, där de starka melodierna och LG Perssons starka röst kom i sitt rätta ljus. Med tanke på hur tajt nuvarande sättning är känns det aningen vemodigt att eran med bandet i denna skepnad nu tar slut. Förutom denna fina avskedskonsert hade det varit en alldeles utmärkt slutpunkt att även spela in dessa låtar akustiskt på en best of-platta. Dessa versioner av låtarna är värda att bevaras för framtiden.

Framför allt blev The Storytellers äldre låtar helt briljanta i den akustiska tappningen. Personliga favoriten ”Chant of the thieves” från debutplattan var helt lysande, precis som episka finalen på konserten ”The Storyteller”, låten som allting började med.

När bandet dessutom levererade en klockren cover på Iron Maidens ”2 minutes to midnight” var succén given. Den lilla, men trogna, publiken krävde extranummer. The Storyteller valde att inte lyssna på det, utan valde att sluta på topp med sin nuvarande sättning.

Mer läsning

Annons