Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lazee är förband till 50 Cent i Sandviken

/
  • Hej Sandviken. Lazee har precis släppt ny skiva, och är förband till 50 Cent i Sandviken 28 oktober.

Efter genombrottet med ”Setting standards” har hiphop-artisten Lazee från Malmö börjat reflektera över sin roll. Som förebild, som stjärna och som nybliven pappa. Resultatet är det souliga, mognare albumet ”Supposed to happen”.

Annons

Två skivor in i karriären har Malmö-rapparen Lazee redan hunnit med mycket. Efter debuten ”Setting standards” turnerade han i Japan, Frankrike och England. Han träffade Quincy Jones, och besökte prinsen av Bahrain i studion som kungligheten byggt åt Michael Jackson. Efter några galna år kände Lazee, eller Mawuli Kulego som han egentligen heter, att han nått ett mål.

– Det var mycket på en gång, man måste veta hur man ska ta till sig allt, säger han.

Första skivan producerades på åtta månader, med hjälp av producenten Ishi. Inför nya plattan ville Lazee finslipa sitt uttryck, och två månader före skivsläppet gjorde han ett svårt val. Han bestämde sig för att slänga allt han spelat in under en treårsperiod, utom två låtar. Han började om på nytt med nya producenter.

– Jag kände inte hundra procent för albumet. Jag var tvungen att göra det. Annars hade jag inte kunnat sitta här och ärligt säga att jag är jättenöjd med skivan, fortsätter han.

I dag är Lazee en etablerad kugge i svensk hiphop, och han har upptäckt hur mycket unga talanger det finns runtom i landet. På debuten jobbade han med artister som Fred Durst från amerikanska Limp Bizkit, men nu vill han i stället lyfta fram unga svenskar som Malcom och Kanyama.

– Och man har producenter som är 16-17 år gamla som är sjukt musikaliska. Tar ut gitarren, börjar köra keyboard. De fattar och ser helheten: När jag var i den åldern jagade jag tjejer.

När Lazee dessutom blev pappa för några veckor sedan fick han ännu större anledning att reflektera över sin roll. För tio år sedan hade han inte kunnat föreställa sig det han åstadkommit.

– Att jag skulle få barn kanske. Men att jag skulle vara där jag är i dag? Nä. Men jag var kaxig och självsäker som barn, så jag hade säkert sagt ”ja det kommer jag”, skrattar han.

Mer läsning

Annons