Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Linda leder Gävles egna sommarkvällar

/
  • Fartfyllda onsdagar. Linda har mycket att stå i som konferencier på Sommarkväll. Hon sjunger, sänder radio och intervjuar dagens artister.
  • På plats. Linda Netsman intar scenen på Slottstorget varje onsdag i juli. Extra roligt tycker hon att det är att intervjua artisterna i soffan.
  • The moniker och E-type. De gästar Sommarkväll i kväll.
  • The moniker och E-type. De gästar Sommarkväll i kväll.

För andra året i rad är det Linda Netsman som är konferencier på Sommarkväll. Scenvanan sitter där den ska, Linda har nämligen jobbat som artist på heltid i 15 år. Men på onsdagskvällarna är det främst andra artister hon lyfter fram och intervjuar.

Annons

– Det är inte så mycket fokus på sjungandet för min del, säger Linda som förstås ändå utnyttjar sin tidigare karriär, ett artistliv som hon slutade med för två år sedan.

Men det blir endast några låtar per kväll som Linda framför tillsammans med husbandet The Mahatmas, ett band som Linda var med och valde ut redan förra året.

– De är jättebra musiker och jättefina människor, säger hon.

Stolt över husbandet

Extra rörd över husbandets professionalitet och vänliga inställning blir hon när de repar tillsammans med de tävlande i ”Svensktoppen Nästa”, artister som inte är fullt så vana vid livet på scenen. Och som dessutom har tävlingsnerver att hålla reda på.

– Jag blir så stolt över pojkarna i bandet. De får de tävlande att känna sig bekväma och då blir det så bra, säger Linda.

Att vara konferencier på Sommarkväll innebär en rad olika arbetsuppgifter för Linda. En av programpunkterna har hon själv varit med och tagit fram, nämligen gästerna i soffan.

Genom att samtala med artister i en mysig soffhörna på scenen vill Linda skapa en känsla av att sitta i någons vardagsrum. Tack vare denna punkt får hon dessutom utlopp för sin nyfikenhet och göra djupdykningar i artisternas musikliv.

Särskilt berörd blev hon efter intervjun med Nicke Borg, som gästade soffan 6 juli.

– Han har gjort en så spännande resa, från hårdrock med sex, drugs and rock ´n roll, till att städa upp i sitt liv. Alla soffgäster har ju någonting som är unikt för just dem, jag känner mig väldigt privilegierad som får träffa folk som jag kanske inte skulle ha kommit i kontakt med annars, säger hon.

Direktsänder radio

En annan del som hon uppskattar stort är radiotimmen, då ”Svenstoppen Nästa” direktsänds från scenen. Radio blev det redan förra året för Linda, men i år leder hon programmet tillsammans med Erik Myrlund i stället för Leif Eriksson, kanalchef på P4 Gävleborg.

– Innan kunde jag ju luta mig mot Leif som är så radiovan, så jag hade ingen aning om hur det skulle bli med Erik. Men vi hittade varandra direkt. Samarbetet bara flyter.

Men den Linda du ser på scenen på onsdagskvällarna är långt ifrån allt som denna sprudlande kvinna innehåller. Linda är även designer och tillsammans med sin fru Jona driver hon det allt mer uppmärksammade företaget ”Design By Leftovers”. Av gamla möbler gör de nya färgstarka skapelser som är på väg att sprida sig ut i världen.

Som att detta inte vore nog är hon även en av arrangörerna bakom Freluga trädgårdsscen, en scen som lockar den stora artisteliten till den lilla hälsingebyn Freluga. Så schemat är minst sagt fullspäckat för Linda just nu.

Tar ingen semester

– På sommaren vilar jag inte. Jag har inte haft en sammanhängande semester sedan jag var 14 år. Men jag jobbar hellre än att vara på en badstrand med fikakorg, att jobba är det roligaste jag vet, säger Linda Netsman.

Mer läsning

Annons