Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lisa Ajax tillbaka i Gävle

/

I dag uppträder Idolvinnaren och Gävleskolade Lisa Ajax på konserthuset. För henne är det som hemmaplan.
– Jag har varit jätte, jättemycket i Gävle, säger hon.

Annons

När Arbetarbladet når Lisa Ajax, 16 år, är hon på rast från en lektion i skolan. Trots segern i Idol 2014 bestämde hon sig tidigt för att slutföra gymnasiet ändå. Fast det är svårt för henne att synka stjärnlivet med studierna.

– Jag gör läxorna ibland i turnébussen, men man orkar inte hur mycket som helst. Jag missade skolan helt under Idol så jag har haft mycket att ta igen för att kunna ta studenten om två år, säger hon.

Pluggandet på dagarna och turnerandet på helgerna har gjort att hon glidit ifrån vänner och familj vilket har varit tufft för henne.

– Jag är inte så mycket med kompisar längre. Det blir att man träffar vännerna någon gång ibland men jag får ta igen det sedan. Det är en viktig chans för mig. Många hörde av sig med erbjudanden efter att jag vunnit Idol.

Spelningen i Gävle i kväll är unik med tanke på att förbandet kommer från Helges allstars. Det var där Lisa Ajax själv utbildades under nästan åtta års tid.

– Både Gävle och Helges har betytt jättemycket för mig. Gävle är ett andra hem för mig eftersom att jag har varit där jätte, jättemycket. Helges gav mig vänner för livet och en gemenskap som är väldigt värdefull. Vi tränades verkligen i att uppträda och jag fick med mig ett stärkt självförtroende från den tiden, säger hon.

Från tiden i Gävle är det speciellt Beyonces låt "Halo" som hon minns.

– Inte för att jag uppträdde mycket med den utan snarare att jag spelade den och att den betydde mycket just då, säger hon.

Spelningen på konserthuset kommer kretsa kring hennes egen EP, några av låtarna från Idol samt några covers.

Redan till sommaren är det tänkt att hon ska sätta i gång med att göra ett album. Men hon är hemlighetsfull kring innehållet.

– Jag kan säga att det blir en RNB/soul-platta. Jag har bestämt mig för att vara delaktig i låtskapandet och inte bara tilldelas låtar. Jag ser väldigt mycket fram emot det, säger hon.

Mer läsning

Annons