Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lokal klezmergrupp firar skivsläpp

/
  • Klezmerskiva. Tzeitel fick en skiva förstörd av virus. Men nu har de spelat in igen och firar släppet i kväll på Myre teater i Kungsgården.

Det var bara att ta nya tag när den färdiginspelade skivan raderats från hårddisken på grund av ett virus. Nu släpps lokala klezmergruppen Tzeitels självbetitlade album – garanterat fritt från virus.

Annons

I kväll firar de släppet på Myre teater i Kungsgården.

Christoffer Andersson Bång, Sara Fridholm och Anna Cochrane träffades på musikhögskolan i Göteborg och bildade Tzeitel, Christoffer Andersson Bång spelar gitarr, Sara Fridholm spelar dragspel och sjunger och Anna Cochrane spelar fiol.

I en intervju på På Gång i våras förklarade Christoffer Andersson Bång att hans förtjusning i klezmermusiken – som alltså är den musik som spelades av judiska spelmän fram till andra världskriget och influerats av östeuropeisk och romsk musik – handlade om magin han menar finns mellan tonerna. Och i ett pressmeddelande bygger han ut det: ”Musiken glöder, tindrar, klagar och viskar stilla om gångna tider”.

Just det finns nu alltså fångat på skiva. Tzeitel spelar både traditionell klezmer och skriver egen ny musik i klezmer-andan.

Och det ska såklart firas.

– Det känns jättebra att vara på Myre teater, det är ett fantastiskt ställe, säger Christoffer Andersson Bång.

Det är fri entré och man får inte bara chansen att lyssna på Tzeitel utan kan dessutom se Anna Ruts fotoutställning om Vitryssland.

Mer läsning

Annons