Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lokala Gefle Metal-akterna spelade "back to back" i Stora Gasklockan

På lördagskvällen nådde Gefle Metal Festival sin peak – i alla fall sett till lokala akter – när In My Embrace och Gadget spelade efter varandra i den Stora Gasklockan, eller på Gas stage som den ju heter under festivalen.

Annons

Redan på fredagen spelade Gästrikebanden Luftslott och Terminal Function på festivalen, samt Gävlesanknutne Viktor Brandt i Firespawn. För den nyfikne finns ett klipp från Terminal Function-spelningen som de själva lagt upp här.

Men festivalens lokala klimax får ändå lördagskvällen räknas som när In My Embrace och Gadget spelade två tajta set kort efter varandra på Gas stage.

In My Embrace från Gävle/Sandviken spelade inför hundratalet personer i Stora Gasklockan på lördagskvällen.

In My Embrace levererade både nytt och ännu osläppt material med äldre alster. Mäktiga "Diabolical Masquerade" fick fungera som grande finale. Strax därpå klev Gadget in i handlingarna och levererade ett lika brutalt set som alltid, men inte inför en lika engagerad publik som var fallet i vintras under deras releasefest på Å-krogen. Publiken på de båda spelningar bedöms till 100-talet på In My Embrace och närmare 150 för Gadget.

Gadget med färska och väl mottagna albumet

Mer läsning

Annons