Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Malena Ernman redo för finalen

/

Nu drar det ihop sig för Malena Ernman. Efter att ha haft sin första lediga dag på flera månader har hon nu siktet ställt mot finalen i schlager-EM.

Annons

– Min målsättning är att ha väldigt, väldigt roligt på lördag kväll.

Tiden efter tisdagskvällens semifinal har Malena Ernman ägnat åt att vila. En sysselsättning som för henne är väldigt ovanlig.

– I onsdags hade jag min första lediga dag på flera månader, jag blev nästan stressad av att ha så mycket tid, visste inte riktigt vad jag skulle göra. Men jag har sovit, ätit gott och varit på gymmet.

Tempot hon utsatte sig för inför semifinalen hoppas hon dock slippa framöver.

– Dagarna innan var hysteriska och lite pressande. Jag insåg ju där någonstans att jag verkligen ville till final. Det hade varit jobbigt att åka hem med svansen mellan benen.

Hon vill inte säga något om vilken typ av placering hon hoppas på i finalen.

– Min målsättning är att ha väldigt, väldigt roligt. Det var inte så roligt i semin, då var jag mest nervös, men nu ska vi ha skoj och vad som helst kan hända.

Malena Ernman ger ett lugnt och avslappnat intryck och möter all uppståndelse i Moskva med ett stort leende. Hennes goda humör hjälpte dock föga mot den ryska säkerhetspolisen på torsdagseftermiddagen, som bestämde sig för att bryskt avvisa den svenska delegationen med operastjärnan i spetsen från Röda torget.

– De var väldigt stränga här, kommenterade Ernman incidenten och intervjusessionen fick fortsättas på bussparkeringen bakom det gigantiska torget.

Hon tror att de som gått vidare från tisdagen har en fördel gentemot dem som tävlar först i den andra semifinalen.

– Det var bra att vi var med i den första, för nu hinner jag faktiskt ladda om. För dem blir det tre dagar på raken med tävlingar och genrep och tävlingar igen utan särskilt mycket sömn. På det sättet känns det som att vi var lyckligt lottade, säger Malena Ernman.

Någon gång strax före klockan halv tio på lördag kväll går Malena Ernman ut på scenen i Olympijskij Arena. Sverige startar som nummer fyra.

– Jag ska försöka njuta ännu mer då. Det blir framträdandet ännu bättre av, avslutar hon.

Mer läsning

Annons