Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marie sänder lokal musik i 30 timmar

/

Sveriges Radio Gävleborg hyllar också det lokala musiklivet. Och Marie Björk sänder direkt från Konserthuset – redan i dag.

Annons

I samband med På Gångs Local Heroes-gala passar även P 4 Gävleborg på att hylla det lokala musiklivet. Från och med i dag kommer de bara att köra lokal musik i kanalen under hela 30 timmar. Hela rasket avslutas med en direktsändning av Local Heroes-galan i morgon kväll.

Men redan i kväll kommer de att sända eftermiddagsprogrammet direkt från Konserthuset. Programledaren Marie Björk flyttar in programmet i baren, och konserthusets dörrar står öppna för alla.

Titta på radio

– Det här ger folk chansen att göra något ganska sällsynt, man kan komma dit och ”titta på radio”, säger Marie.

Om man går dit har man också chansen att träffa många av de artister och band som är nominerade i Local Heroes-galan. De kommer att vara där och prata med Marie och hänga i baren, så de kommer att vara pratbara.

Träffa de nominerade i baren

Bland de nominerade finns bland annat The Deer Tracks, Jerrones, DJ Alx och Isobel & November. Eftersom P 4 Gävleborg täcker hela Gävleborg kommer ett par hälsingeartister också, som Oskar Gyllenhammar (100 dagar-mannen, om ni minns?) och Hellsingland Underground. De senare kommer också att riva av varsin akustisk livespelning i baren. Det kommer för övrigt även Tingsek att göra, som hinner titta in en sväng i baren innan sin spelning på Maxim i kväll.

Fyra timmar live

Fyra timmars livesändning från Konserthuset ska Marie sköta i kväll. Och sedan hinner hon knappt varva ner innan det är dags att ladda upp igen, inför lördagens begivenheter, som hon också ska direktsända ifrån.

– Jag är jättepeppad. Jag älskar ju galor och allt det som hör till runtomkring. Den särskilda stämningen det blir av all pompa och ståt och att man får klä upp sig lite extra. Det är fantastiskt att vi har en egen gala!

Med det sagt har hon också nu börjat fundera på att hon kanske inte kommer att kunna mingla runt så mycket och njuta av stämningen som hon hade önskat. Eller, hon ska ju mingla, men med det menas ”jobbmingla”. Hon ska ju ändå jobba under kvällen.

Därför ser hon extra mycket fram emot klubbsatsningen med Merde Cassé, Gefle Dub och Panelen framåt sentimmarna. För hon påpekar att det är nog ganska många på galan som har svårt att slappna av helt medan det ännu finns priser kvar att dela ut. Många kommer att vara nominerade och spända på att få veta om de får ta med sig en statyett hem. Och somliga ska ju spela också. Och när anspänningen är över kommer klubbarna in i bilden.

– Det ska bli skönt att slappna av och släppa loss. Jag hoppas på mycket dans!

Mer läsning

Annons