Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Merit spelar på Getaway Rock

/
  • Studioarbete.  Tim Messenger ska spela på Getaway Rock i nästa vecka och har tillbringat de senaste dagarna i studion för att spela in några låtar.Foto: Stéfan Estassy

Tim Messenger är bandet som utan att ha en enda inspelad låt hamnade på Getaway Rock-festivalen i Gävle nästa vecka.

På Gång har träffat bandet och vet hur det gick till.

Annons

April på Musikhuset i Gävle, regionfinal i musiktävlingen Rockkarusellen. På scenen har Tim Messenger precis spelat sin happy hardcore, som de själva kallar musiken på Myspace ”mest för att det lät kul, melodiös metal stämmer bättre”, med kicksparkar och synkroniserade hopp och ett väldigt driv och i juryn sitter Getaway-festivalgeneralen Tomas Jernberg och ler förtjust.

Och precis innan konferencieren ska gå in på scenen för att presentera resultatet av tävlingen säger Tomas Jernberg, nästan i förbifarten, att ”vinnarna får en spelning på Getaway också”.

Tim Messenger blir glada när de får reda på att det är de som går vidare till riksfinalen i Rockkarusellen. Men när konferencieren säger att de dessutom vunnit en spelning på Getaway studsar de flera meter upp i luften och kramar om varann. I kulissen står Tomas Jernberg och ler igen.

I ett pressmeddelande som kommer senare skriver Jernberg att Tim Messenger har ”en sällan skådad energi och ett material som kommer ta dem precis hur långt som helst. Det känns superkul att kunna erbjuda dem spelplats på festivalen”.

Har kvar studion i Tierp

Juni på Musikhuset i Gävle. I Overlock studion högt uppe i Sjömanskyrkan har Tim Messenger precis lagt trummor på två låtar och tar lunchpaus.

– Det känns otroligt bra att vara här med William, säger sångaren Joel Petersen och förklarar att en annan av vinsterna i Rockkarusellen var studiotid i en studio i Hudiksvall men med William Blackmon (trummis i bland annat grindcorebandet Gadget) bakom mixerbordet känns det mer hemma.

Tim Messenger är förutom Joel Petersen också Antony Andersson, Mattis Malinen, Erik Johansson och Robin Andersson och ursprungligen kommer de allihop från Tierp, delar av bandet bor i Gävle nu men replokalen finns på gamla hemorten.

– Det är NBV, studieförbundet, som står för den. Vi kan inte ha det bättre, säger Joel Petersen.

– Det är en utmärkt replokal, 40 kvadrat och soffor och trumpodium och vi får repa när vi vill, säger Robin Andersson.

– Nu blir det väl inbrott där bara för det, säger Mattis Malinen.

Inte många låtar är klara

De är gamla kompisar och har spelat ihop i lite olika konstellationer sen högstadiet. Trummisen Erik Johansson är rätt ny och det var lite för att han skulle få chans att spela in sig som de anmälde sig till Rockkarusellen.

– Det var en ren slump att vi hittade honom, jag var typ hemma hos honom och kom på att han spelar trummor, säger Joel Petersen.

– Han slår hårdast i Tierp, slår Mattis Malinen fast.

De är petiga med sitt material, säger de, och är lite stressade över att de inte har så många låtar klara än, när det återstår en dryg vecka till spelningen på festivalen.

– Det kan bli lite tajt. Men den senaste tiden har vi haft mer strukturerade repningar, säger Robin Andersson.

Hoppas hitta sponsorer

De har också en genomtänkt scenshow. Genomtänkt, men improviserad.

– Vi har vissa ställen där vi har bestämt på förhand att vi gör vissa grejer, säger Joel Petersen.

– Men sen är det mycket improviserat också. Jag brukar klappa dig på stjärten, säger Mattis Malinen och tittar åt Joel Petersens håll.

Och Robin Andersson och Antony Andersson håller på med tricking, avancerade hopp och volter, och det finns planer på att involvera mer sånt i scenframträdandet också.

– Vi vill göra nåt nytt varje gång. Vi har ju kompisar som alltid kommer och kollar på oss och då vill man ju göra nåt kul för dem, säger Mattis Malinen.

Att spela på Getway är betyder mycket, säger de. Och det i kombination med att de precis håller på att få till några låtar i studion gör att de enklare kan marknadsföra sig framöver.

– Man hör på Bandit nu att de spelar alla band som ska spela på Getaway och hade vi haft en låt också så hade de kanske spelat den, säger Joel Petersen.

– Det är helt enkelt en jävla merit, att kunna säga ”vi har spelat på Getaway”, säger Mattis Malinen.

Nu hoppas de kunna hitta sponsorer, få ett skivbolag intresserade, boka fler spelningar.

Men först några svettiga timmar i studion och sen uppladdning på Club Monster ikväll, innan det är dags för Tim Messenger att äntra Gasklockan stage på Getway nästa fredag.

Mer läsning

Annons