Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Michael Jackson

/

Annons

Michael Jacksons första postuma platta har omgärdats av rykten om förfalskning. Men jag vet inte, rösten låter som hans. Huruvida den omvittnade perfektionisten Jackson verkligen skulle godkänt att den här sörjan till album om han varit i livet är betydligt mer tveksamt.

För även om Michael Jackson började kalla sig själv "the king of pop" långt efter att han slutat vara det är det här mer än lovligt blekt.

Tråkiga låtar möter oinspirerad produktion och trötta gästspel av Akon, 50 Cent och Lenny Kravitz.

Efter ett otal genomlyssningar är det enda som satt sig i mitt minne är den oändliga upprepningen av "She's going Hollywood" i "Hollywood tonight" ("Han sjunger ju samma sak hela tiden" kommenterar min snart sjuårige son). Och det är ändå plattans överlägset bästa låt.

Fejkryktena har i alla fall en sak som talar för sig: det låter verkligen som om någon betydligt mindre begåvad försökt sitt bästa med att emulera mästarens stil. Å andra sidan har inte Jackson varit på toppen av sin förmåga på många decennier.

Min gissning är att det här är lappade och lagade låtskisser som grävts fram ur mixerrummets papperskorg där det borde fått ligga kvar.

Men nu har gravskändningen börjat. Räkna med mer och ännu sämre.

Ralph Bretzer

Mer läsning

Annons