Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moneybrother tittar sig i Spegeln för tredje gången

/
  • TREDJE GÅNGEN. Så här såg det ut när Moneybrother spelade i Gävle 2007. Nytt fototillfälle kommer 31 oktober, när han återigen kommer till Spegeln.

Hösten på Spegeln börjar ta form.
Förra veckan berättade På Gång att Olle Ljungström besöker Gävle i september.
Nu är det klart att Moneybrother gör sin tredje Spegeln-spelning 31 oktober.

Annons

Nu när alla festivaler i Gävle med omnejd är över, kan vi börja blicka framåt mot hösten. Inte för att vi så här under sommarens sista dagar ser fram emot höstrusket, men det finns musikaliska ljuspunkter, visar Spegelns program som nu börjat växa fram.

Senaste bokningen: Moneybrother.

– Det blir hans tredje spelning på Spegeln. Båda tidigare har varit riktiga succéer och blev direkt slutsålda, hälsar Marcus Olsson på Spelplats Gävle.

Soppluncherna på Spegeln har varit ett populärt inslag, men Moneybrothers spelning är inte en sådan, även om han i media fick mer uppmärksamhet för sin lansering av en egen soppa än för sin senaste skiva ”Real Control”.

– För er som kommer på en Moneybrother-konsert, gillar vad ni ser och hör och vill gå därifrån med så kallat merchandise finns nu alltså ett alternativ till konsert t-shirt, säger han om soppan på bokningsbolagets hemsida.

Olle Ljungström är Spegeln-aktuell 24 september, fick vi veta i förra veckan. I den notisen antydde vi, enligt läsarmejl, att hans senaste skiva ”Sju” ska vara dålig. Vi vill därför poängtera att det inte var så vi menade, bara det att den inte har fått positiva omdömen från alla recensenter (bland annat gav en tung kritiker som Jan Gradvall den bara två av fem möjliga i betyg).

Sedan tidigare är det klart att Laleh kommer till Spegeln 25 september.

Laleh utsågs med debutalbumet ”Laleh” till Sveriges nya popprinsessa, förväntningar som inte riktigt har infriats, kanske för att hon blandar sina perfekta poppärlor med flummigare inslag som gör hennes musik svår att ringa in.

Efter en period av tystnad, släppte Laleh – som kom till Sverige från Iran och Minsk som tolvåring – i våras det tredje albumet ”Me and Simon”.

Redan 12 september blir det punkfest i lokalen. ”Should I stay or should I go” heter den, med band som Magic Mushrooms och ett soloframträdande av Perre Lindberg.

Mer läsning

Annons