Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Monica Törnell gör comeback

/
  • TILLBAKA. Efter en lång tids sjukdom ställer sig Monica Törnell på scen igen  under Svenska hjältar-galan i Sandviken.

När Ingemar Dunker ville ha med Monica på den första Svenska hjältar-galan var hon för sjuk.
Men han bidade sin tid.
I år orkar hon ställa upp och ser fram emot att stå på scenen igen.

Annons

Utan Ingemar Dunker skulle det vara tomt i kalendern från Sandviken. Hela sommaren fyllde han som vanligt med musik i Smedsgården, och nu repriserar han galan Svenska hjältar, ett ”suveränt succéarrangemang” som På Gång skrev förra året.

Då var Pugh Rogefeldt huvudakt. I år är det Tommy Nilsson, Janne Åström och – Monica Törnell.

Hon tvingades att lägga ner sångkarriären i slutet av 80-talet på grund av sjukdom, och det är först nu som hon känner sig stark nog att återvända till scenen. Efter Svenska hjältar har hon ingen ny spelning inbokad, eftersom hon vill se först hur återkomsten går.

– Nu tar jag en sak i taget och känner efter.

Redan förra året hörde Ingemar Dunker av sig och bad henne att ställa upp, men då var hon fortfarande för sjuk. Men Dunker var optimistisk. Han bokade in henne till nästa år i stället.

– Jag tyckte att han var lite lustig som frågade mig i så god tid, säger hon på ett sådant sätt att man hör hur hon ler på andra sidan luren.

Hon kompas av Uppsala-bandet Eastside band.

– Självklart har jag gjort det, det var värst i början att vara bort från farten och fläkten. Det är en väldig kontrast att bli sjuk efter att ha levt ett så aktivt liv.

Om en artist har varit borta i två decennier, är det inte konstigt om dennas låtar faller i glömska, men Monica Törnells sånger, såsom ”Vintersaga”, ”Känslan i Maj” och ”Heden”, är alltjämt bekanta. På Svenska hjältar kommer hon att framföra sina mest folkkära alster.

Förutom de redan nämnda artisterna spelar också – på tre olika scener kring Folkets Hus, Sandviken – följande musiker: Geraint Watkins Trio, Carin Morris and The Pocket Rockets, Hank T.Morris and The Amazing Buffalo Brothers, Just 4 Fun, Thiok Sizzy, Little Andrew and The Rhytm Boys och Rhytm Wranglers.

Mer läsning

Annons