Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musiken kom före Arn för Nätterqvist

/
  • Debutanter. Jonas och Joakim träffades på Stockholms stadsteater och började bygga upp en studio tillsammans. Nu bildar de duon Narcissistic Street.
Foto: Janerik  Henriksson/ Scanpix

Fem år har det tagit för Narcissistic Street att slutföra sitt debutalbum. När skivan nästan var klar fick bandets sångare, Joakim Nätterqvist, huvudrollen i filmerna om tempelriddaren Arn. Men nu är det musiken som gäller.

Annons

– För en gångs skull på mycket lång tid känner jag mig bara som mig själv, just för att jag kan hålla på med musiken, säger Joakim Nätterqvist. Att få sitta och prata om någonting som vi har velat göra så länge känns väldigt jordat.

Plattan ”Soldier in me” skulle ha kommit ut för ett och ett halvt år sedan, men i stället blev Joakim känd för svenska folket som riddaren Arn. Trots att Narcissistic Street inte har någon koppling till filmerna har bandets musiker och producent, Jonas Olofsson, upplevt en viss misstänksamhet.

– Folk tror att det är en kommersiell grej, att Jocke släpper en skiva för att han är Arn. Men om Arn kan hjälpa oss att få mer gig så är det bara bra.

Det var efter att ha träffats på Stockholms stadsteater som Jonas och Joakim började bygga upp en studio tillsammans. ”Soldier in me” är producerad i den egna studion, utan stöd från något skivbolag.

– Vi måste hitta vår grej och det vill vi gärna göra själva, säger Jonas.

Texterna får ta mycket plats på skivan och Joakim Nätterqvist har velat att man ska kunna läsa dem som fristående berättelser.

– En del är rena emotionella dokumentärskisser. De handlar om mig och samhället runt omkring. Var fan man ska ta vägen i ett överflödssamhälle när det finns svält och krig och man själv går runt på stan och ska välja solglasögon.

Ljudbildsmässigt har de hämtat influenser från pop- och rockartister som The Shins och Ron Sexsmith, och eftersom det inte fanns någon budget har Jonas Olofsson spelat de flesta instrumenten själv.

– Ibland när jag kommer till studion är Jonas schizofren. Han vet inte vad han ska vara i dag. Gitarrist, basist eller producent.

Sophie Thomasson/TT Spektra

Mer läsning

Annons