Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mysigare röst får man leta efter

/

Isobel and November firar släppet av nya skivan på Spegeln i Gävle och det är mer folk på plats än vad jag väntade mig. Stämningen för kvällen är på topp och publiken är entusiastisk redan i förväg.

Annons


För er som inte var där kan jag tala om att Isobel inte är en sångerska utan bara ett namn, för ut på den rökiga scenen kommer fyra taggade killar och startar upp mycket lovande. Tonen för kvällen sätts direkt och jag förstår omedelbart vad bandet menar med att deras musik blir en slags ljudmatta, för det stämmer verkligen. Ingenting sticker ut, så vad de menar med kontraster begriper jag däremot inte alls.

Det går en tjock röd tråd genom hela konserten, det märks väldigt tydligt att de kommit på hur de vill låta. Kanske lite väl precist kan man tycka då mycket klingar lika, men sångaren och gitarristen Per-Erik Söderbergs charm är det få som kan slå. Han må kanske inte ha den vassaste rösten men mysigare får man leta efter! Det är inte bara hans skägg som för mina tankar till Ebbot och Soundtrack of Our Lives (även om man skulle kunna tro det) utan även bandets folkrockiga sound och trevliga orgelinslag som färgar så fint när melodierna annars inte är särskilt framträdande. Det hela är ganska skitigt utom när Söderberg kör en låt med bara sång och gitarr.

Öppningen var som sagt lovande och tillsammans med avslutet också bäst. Pricken över i var en häftig ljus-show som gav en känsla av att det var ett större band än Gävle-killarna som gav uttryck för sin musik på scenen. Isobel and November höll bara alldeles precis standarden med ljusspelet, snäppet sämre hade det flashiga ljuset bara blivit konstigt och malplacerat. Volymen är väldigt hög och kanske hjälper också den på att förstärka känslan av ett mer etablerat band.

Men jag menar inte att vara neggig, det finns absolut anledning att ha förväntningar på skivan The Ghostwater Gospel. Enligt bandets MySpace släpps den i slutet av november.

Anna Juggas

Mer läsning

Annons