Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Niklas Strömstedt om sin krogshow: "Hur fan ska det här gå?"

/

Niklas Strömstedt har fått "Storhetsvansinne" – i januari är det premiär för hans första egna krogshow som heter just så.
– Jag har länge bett om ursäkt för mig själv, den här gången ska jag vara stolt över det jag har gjort, säger popsångaren till TT.

Annons

"Så mycket bättre"-aktuelle Niklas Strömstedt har gett ut skivor sedan början av 1980-talet, han har varit ute på otaliga turnéer och gjort mängder av samarbeten. Vad han däremot aldrig har gjort är en egen krogshow – men nu har det blivit dags.

Den 21 januari går "Storhetsvansinne" upp på Hamburger Börs i Stockholm.

– När jag var ung var det de som hållit på länge som var på krogen. Det handlar på något sätt om att följa med sin tid och att följa med sin publik. Jag inbillar mig nu att min publik har blivit så pass gammal att de kommer in på krogen, säger Niklas Strömstedt skämtsamt.

Han tycker att hela krogshowskonceptet känns som en stor utmaning.

– Det ska vara något mer än en vanlig konsert, jag tror att underhållningskravet är lite större. I alla fall tror jag det om man går på min krogshow, säger Niklas Strömstedt.

Och trots att det är flera månader kvar till premiären är planeringen långt gången.

– Jag har hållit på så länge, det spänner över 80-, 90- och 00-tal och det ska spegla showen, även när det gäller menyn och maten. Men det kommer inte att bli en kronologisk resa, säger Niklas Strömstedt.

Det lär också bli en hel del prat eftersom han "tycker det är kul att prata".

– Även när jag har åkt på turné har jag skrivit mitt mellansnack, det har jag gjort sedan 87–88 någon gång. När man står på scen finns det en möjlighet att ge publiken en lite annan bild än bara låtarna, att få publiken att förstå att man tänker på andra saker än bara överkörda fåglar och olycklig kärlek, säger Niklas Strömstedt.

"Storhetsvansinne" kommer att ta hela våren i anspråk och förhoppningen är att den även ska fortsätta nästa höst och kanske till och med våren 2017. Men allt beror förstås på hur det går.

– Jag har skrivit på det här i ett par månader. Varannan dag är jag hoppfull och varannan dag vaknar jag klockan fyra på natten, får en kallsup och tänker "hur fan ska det här gå?", säger Niklas Strömstedt.

Biljetterna till "Storhetsvansinne" släpps den 12 oktober.

Mer läsning

Annons