Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nina gör Meatloaf

Rock’n’roll-musikal väntar ”Allsång på skansen”-aktuella Nina Söderquist efter att hon slutar i ”Spamalot” i oktober. Men innan dess ligger hon i förhandlingar kring ytterligare en West End-uppsättning och filar på idéer till en egen platta och Melodifestivalsbidrag.

Annons

– Det har varit helt fantastiskt, det roligaste jag någonsin gjort, sammanfattar Nina Söderquist sin tid i succémusikalen ”Spamalot” i London. Över 200 föreställningar har hon hunnit avverka - och tre kungar.

– Jag har ingen favorit bland dem men den här nya kungen, Sanjeev Bhaskar, är fantastisk. Jag gillar honom jättemycket.

”West End star”

Nina vann huvudrollen efter en vinst i tv-talangtävlingen ”West End star” och har kunnat njuta av fin citylägenhet och månadslön på 120 000 kr. Men efter två förlängningar av kontraktet slutar hon i oktober och ligger nu i förhandlingar inför höstens uppsättningar.

– Ingenting är skrivit i sten ännu med det är stor möjlighet att jag stannar i London, berättar hon morgontrött på telefon från London.

– En grej som i alla fall är klar är att jag ska spela i Jim Steinmans musikal ”Bat out of hell” som har premiär runt 2009. Det blir jätteroligt.

Rockdrömmar

”Bat out of hell” bygger på Meatloafs album med samma namn och borde passa rockälskande Nina Söderquist perfekt. Annars väntar hon nu på besked om rollen i storfilmen ”Nine” mot Antonio Banderas, står i startgroparna till att färdigställa sin egen skiva och hoppas på nästa års Melodifestival.

– Jag har kontakt med både etablerade namn och mindre kända personer. Sen skriver jag även själv så vi får se vad som blir bra men jag hoppas att det faller herr Björkman på läppen. Helst vill jag göra min rockpryl. När Nina gör sin grej då är det rock’n’roll som gäller!

Och om två veckor besöker du allsången - blir det rock där också?

– Jag kommer göra en låt från ”Spamalot” på allsången. Men om vi hinner få ihop det så kan det nog bli något nytt eget också.

Mirjam Johansson/TT Spektra

Mer läsning

Annons