Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nina Söderquist i Melodifestivalen

/
  • Rockigt. Nina Söderquist beskriver ”Tick tock” som en tuff rocklåt med mycket energi.

Nina Söderquist har knappt synts till i Sverige sedan segern i "West End star" och rollen i "Spamalot" i London som följde. Men i vår blir det ändring när hon gör låten "Tick tock" i Melodifestivalen.
– Äntligen ska jag få säga hej till svenska folket på riktigt.

Annons

"Tick tock" är skriven av Johan Lyander och Matti Alfonzetti som tidigare jobbat bland annat med The Poodles. Nina hoppas att den ska bli hennes stora genombrott på hemmaplan.

– Det är en tuff rocklåt med väldigt mycket energi. Den känns väldigt mycket som jag, säger Nina Söderquist.

För närvarande spelar hon "Spamalot" åtta gånger per vecka i London, och har hunnit göra 270 föreställningar sedan debuten i våras.

– Jag älskar mitt liv här, men West End i all ära, jag har längtat hem och vill verkligen göra Melodifestivalen. Jag har sett fram emot det här länge.

Hon slutar i "Spamalot" kring nyår, i god tid före Melodifestivalen, men särskilt vältajmat i tidsplaneringen kommer inte tävlingen.

– Det krånglar till mina planer rejält faktiskt, jag har lite andra musikalroller på gång samtidigt. Men jag prioriterar Melodifestivalen, jag vill så gärna vara med.

Och trots att hon är debutant i tävlingen är hon knappast schlagernybörjare.

– Jag har ju jobbat på Wallmans salonger där de här låtarna är en del av vardagen, så jag kan nog hela schlagerkatalogen både framåt och bakåt, säger Nina Söderquist och skrattar.

Nina Söderquist har rötter i Sandviken-trakten.

Mer läsning

Annons