Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

No Coda har blivit The Entire Cast – spelar in nytt album

/
  • Arbetarbladet träffade delar av The Entire Cast, tidigare No Coda, under en paus från replokalen på Maxim.

Det är exakt två år sen nu. 2014 den 14 maj, då kända som No Coda, släppte gästrikarna sitt debutalbum "The Entire Cast".
Nu har bandet döpt om sig – till just The Entire Cast.
Första singeln under nya namnet, "Trixxy", släpptes i veckan.

Annons

För en vän av ordning kan det verka enkelt nog – de döper om sig till debutskivan så debutskivan är nu en självbetitlad sådan.

Men riktigt så enkelt behöver det inte bli:

– Vi får se till att döpa den kommande skivan till nåt bra ifall vi skulle vilja döpa om oss igen, säger bandmedlemmen Victor Claeson.

Bandets namn må vara ändrat men uppsättningen är densamma – det är fortfarande en Gävle/Sandviken-mix bestående av Madeleine Hansen, Ludvig Blix, Adam Viger, Joakim Westlund, Victor Claeson och Jesper Westlund. Att bemöda sig med att skriva ut vem som spelar vad är inte nödvändigt – det är till största delen flytande.

Just nu befinner sig bandet i "repan" som de säger, på Maxim i Gävle. De flaggar för att det kommer fler singlar än "Trixxy" och en EP. En ny fullängdare skulle kunna vara inspelad i höst. "Trixxy"'s lite mjukare sound är enligt Victor Claeson en bra fingervisning för bandets riktning på kommande släpp.

– Vi har sänkt volymen när vi spelar in. Dessutom är vi mycket mer medvetna om vad vi vill från början nu, jämfört med hur det var innan förra skivan. Då var vi riktigt nära att släppa ett riktigt dåligt album först, säger han.

– Det går undan nu också, fyller Jesper Westlund i.

Bandet kommer inte släppa kommande fullängdare på Nomethod Records. Just nu ger de ut sin egen musik.

– Vi kan väl säga att vi inte ville samma saker och den riktningen vi var på väg in i kändes inte bra. Vi har lite trådar ute till nästa album i alla fall men just nu gillar vi friheten att göra lite som vi vill.

Varför namnbytet då?

– Det kändes på nåt vis oundvikligt när man i princip undvek att berätta vad bandet hette till folk, säger Victor Claeson.

– Antingen fick man förklara stavningen eller säga vad det betydde, och ja.. flikar Jesper Westlund in.

Men förklara en sista gång då så är det ur vägen sen.

– "Coda" är namnet för en passage som avslutar ett musikstycke och.... Ja, du hör ju hur det låter redan nu.

Andra namn som fanns på tapeten var till exempel New Age New Wavers, Viva Forever (Efter Spice Girls-hiten) och Age of Blood (Efter att Victor hängt i en "Making a Murderer"-tråd på Reddit).

– Men vi fastnade för The Entire Cast. Alla skådespelare, hela gipset. Det är bra. Simpelt, konstaterar Victor Claeson.

Ingen behöver fråga?

– Precis.

Mer läsning

Annons