Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Norge vinner schlager-EM"

/
  • På onsdagen spelade SVT upp samtliga bidrag till schlager-EM i Moskva i Operahuset i Stockholm. Malena Ernmans favorit är grannlandet Norge.
  • Norske Alexander Rybak tog hem segern i norska Grand Prix med 77 procent av rösterna.

En skådespelare från Norge är Sveriges största konkurrent i Moskva.
Till och med Malena Ernman tror att 22-årige Alexander Rybak tar hem segern i schlager-EM.
- Norge är en klass för sig. Jag älskar honom, säger Malena Ernman.

Annons

Trenden inför schlager-EM i Moskva är tydlig, det blir gott om symfoniorkestrar i finalen. Estland, Litauen, Slovenien och Polen är några av länderna som tar med sig stråkar till Moskva.
- Det är en stråktrend just nu, förklarar Sveriges finalist Malena Ernman, efter att ha sett alla sina konkurrenters bidrag när SVT spelade upp låtarna för pressen.Den mest omtalade fiolspelaren är den 22-årige norrmannen Alexander Rybak som gick vidare till Moskva med 77 procent av rösterna i Norges Melodi Grand Prix. Rybak är dessutom skådespelare, född i Vitryssland och talar ryska flytande. Låten "Fairytale" handlar om Rybaks före detta flickvän.
- Norge kommer att vinna hela skiten. Jag hoppas det om inte vi vinner, säger Malena Ernman, som förklarar att hon blir lycklig bara av att titta på norrmannen.
- Han vet att folk älskar honom och en människa som känner sig älskad får väldigt mycket glöd och självförtroende av bara farten.Annars tycker Malena Ernman väldigt mycket om Inga och Anush från Armenien. Första gången hon fick se bidraget skrattade hon så att hon trillade ur sängen.
- Det är två systrar som verkligen är helgalna. Det är mycket humor, de har någon slags burka på sig och ser ut som ryska dockor med sjaletter. Jag skrattade så jag grät, på ett positivt sätt.

- Nej, därför gillade jag de här. De är sexiga utan att vara nakna.
Av 42 bidrag är det i stort sett bara Sverige som skickar ett operabidrag till Moskva.
- Det är en man som sjunger falsett från Bulgarien som också tävlar den 12:e maj, säger Malena Ernman.
- Men jag ska knäcka honom.camilla.sundell@ttspektra.se

Mer läsning

Annons