Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu får Gävle sitt eget "Golden hits"

/
  • Från höstens dinnershow Hits For You på Hotell City i Gävle.
  • Succékonceptet Hits For You tas till nya nivåer när en hel nattklubb vigs åt dinnershowtemat.

Succéshowen Hits For You lämnar Hotell City och öppnar en egen klubb i Bankhusets gamla lokaler.
– Det ska bli ett nöjespalats, säger delägaren och musikalartisten Henrik Sundström.

Annons

Tillsammans med Lotta Wolff driver han bolaget Hits For You, ett dinnershow-koncept som tidigare arrangerades av Hotell City i Gävle. Under två och en halv säsong har 25 000 personer sett den populära showen. Nu är det alltså dags att ta det hela till en ny nivå.

– Vi har fått städat ut gästarna när vi kört på hotellet, för att det behövde vara tyst innan klockan elva. Vi tänkte att om vi flyttar det till en annan lokal så kan vi gå all in. Nu vill vi ha något mer att erbjuda, säger Lotta Wolffe.

Med premiär den 28 augusti kommer det bli dinnershow med en underhållningstrio på torsdagar, fredagar och lördagar. Direkt efter showen styrs hela stället om till ett diskotek där det kommer att spelas gamla hits från 70-talet och framåt. Det blir en fristad för de som är allergiska mot house och törstar efter gamla örhängen, då det kommer att satsas på diskomusik och schlager. Dessutom blir det ett speciellt rum vigt åt karaoke.

– Jag tycker om att det kan bli en salig blandning av gäster och publik. Medelåldern på våra shower har nog legat på 25-40 och uppåt och det är en publik som jag anser inte har så många ställen att gå på i länet, säger Henrik Sundström som tror att den nya klubben kommer att fylla ett hål på nöjeskartan.

– Det kommer att spelas låtar som folk har glömt att de älskade. Det ska vara glädje och nostalgitripp, sammanfattar han.

På onsdagar kommer det också bli en after work-satsning med pianobar, där Tony Westland från dansbandet Expanders kommer att sitta bakom flygeln.

Inför premiären i slutet av sommaren repar showtrion in en ny föreställning. Henrik Sundström fortsätter som producent för showen och har musikalartisten Maria Doverud vid sin ena sida och nyförvärvet Anna Lidman vid den andra.

– Vi hade 110 tjejer på en audition i Stockholm och till slut hittade vi en jätteduktig tjej. Anna är från Skellefteå och har vunnit Svensktoppen Nästa, varit med i "Så ska det låta", besökt Kalle Moraeus och varit med i Queen-musikaler i Sverige och Tyskland, säger Henrik Sundström.

Den nya showen kommer att spelas från den 28 augusti till början av juni 2016 och innehåller en del favoritnummer sedan tidigare, men mest nytt material.

– Det är en salig blandning av pop, rock, dansband till härliga ballader, med humor komik och glädje. Vi kommer också att bjuda in publiken till allsång, säger Henrik Sundström.

Konkurrenterna finns i Golden Hits och Wallmans salonger i Stockholm och i Oscars matsal i Sundsvall. Men hittills har Hits For You lockat besökare från Örnsköldsvik och nedåt och en stor del av besökarna utöver Sandviken- och Gävlebor kommer från Dalarna. Med ett tidigare snitt på 150 gäster per kväll hoppas Hits For You-gänget att den nya helheten ska öppna upp för en bred publik.

– Vi tror absolut att det finns en marknad för det här. Vi har redan börjat ta in bokningar genom vår hemsida, säger Lotta Wolffe.

Mer läsning

Annons