Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya grepp krävs för repetitiv Miss Li

/
  • TJATIG. Miss Li börjar bli lite tjatig, tycker På Gångs recensent. Men charmig är hon fortfarande.

Annons

Å ena sidan passar ett spexigt förband – komplett med tokrolig fluga modell XL – ypperligt för Miss Li, å andra sidan blir det en tsunami av spexighet till slut, kopiöst mycket tjoande och tjimmande.

Miss Li är inte bara tjo och tjim, kunde vi läsa i På Gång tidigare i veckan, men i går kväll på Spegeln hade hon tagit med sig sitt allra mest sprudlande humör. Hon förkunnade sin förra Gävle-spelning som en av de bästa någonsin, vilket kanske bidrog till humöret.

Fans som klär sig likadant som idolen är ett tecken på att en artist håller på att bli stor (tänk alla små Håkan Hellström-kopior), och det fanns några Miss Li-brudar på Spegeln i går, som för övrigt måste ha tangerat publikrekord - frågan är om ens självaste Marit Bergman når upp till så många klappande händer nästa vecka.

Miss Li avbryter sig själv vid ett tillfälle och konstaterar att hon repeterar sig i mellansnacken, säger exakt samma saker varje gång om låten som handlar om hur hon stjäl en kompis kille. Tyvärr känner jag att hela hennes spelning lider av upprepning. I små doser är Miss Li underbar (och hon förstår detta med en föredömligt kort spelning), men jag har fått en överdos av hennes allra mest trallande och lallande balkanpop nu.

Jag är inte en recensent som alltid efterlyser utveckling hos artister (Kent kunde gärna få låta som på "Hagnesta Hill" fortfarande). I det här fallet skulle jag dock vilja se någonting annorlunda från Miss Li, någonting oväntat, för nu har hon en bunt med låtar som är förvirrande lika varandra.

Charmig är hon hur som helst, inte minst när hon vickar på huvudet och sjunger i en mikrofon som har lossnat, och bandet, det är bra.

Mer läsning

Annons