Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ola hade i alla fall fint väder

/
  • inte fullfjädrad. Även om Ola besitter scenvana med sin medverkan både i Idol och Melodifestivalen så har en bit kvar till att klassas som en fullfjädrad liveartist, tycker Elin Eklind sedan hon sett hans konsert i Furuvik.

Annons

För mina 160 cm är den lilla och unga publiken bra eftersom jag faktiskt ser och inte behöver sträcka på tårna men jag undrar hur det känns för Ola att gå ut på scenen och, som hans ”högra hand” Tim uttrycker det ”ställa till med fest”?

Furuviks stora scen känns helt klart för stor för Ola. Det faktum att själva musiken endast utgörs av Tim som står bakom ett mixerbord och trummar med i mestadels förinspelad musik gör att mina tankar på en gång dras till en spelning på Valbo Köpcentrum.

Under den cirka 30 minuter långa konserten få vi höra några av Olas mest spelade radiohits. Alla med en touch av sommar men med samma dunkande bas, som passar bättre just i en radio och inte live. För jag kan inte komma ifrån tanken att Olas musik fungerar lika bra utan Ola själv. Att ”fuldansa” till hemma i vardagsrummet när ingen ser.

Även om Ola besitter scenvana med sin medverkan både i Idol och Melodifestivalen så har en bit kvar till att klassas som en fullfjädrad liveartist. Däremot skulle han göra sig ypperligt som en del i t ex en Nickelodeon turné då han bemöter kidsen på ett bra sätt men som enda liveakt håller det inte riktigt, än.

Visst, det svänger och de två unga herrarna gör sitt bästa för att få med den tunna publikskaran i låtarna men den största anledningen till att det trots allt funkar i eftermiddag är inte musiken i sig utan det faktum att det är sommar och att Ola har vädergudarna på sin sida.

Ellen Eklind

Mer läsning

Annons