Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Onesome och Jacob Gordin vinnare av Local Heroes

Vinnarna i Local Heroes är klara. Det är ni På Gång- läsare som har röstat fram dem. Onesome och Jacob Gordin kommer att spela vinnar­spelningen på CC- puben nu på torsdag.

Annons

Onesome från Sandviken har bara existerat som band sedan i april i år. Men trots att de bara har funnits i ett halvår så fick de flest röster av alla i den här omgången av Local Heroes. 166 läsare röstade på dem. Så på torsdag får de spela på CC-puben, den andra spelningen i deras karriär.

– Den första spelningen gjorde vi på Järbo Rockfestival, säger bandets gitarrist Pär Öhrman.

– Då hade vi bara spelat ihop i en månad, så det blev ett kort set – två egna låtar och två covers.

Spelar altrock

Alla fyra medlemmar i Onesome går i gymnasiet. När vi frågar vad se spelar för sorts musik säger Pär att de spelar altrock.

– Det är typ som rock ungefär fast annorlunda. Du kan kalla det rock om du vill fast det är inte gammaldags rock. Fast sen har vi lite lugnare låtar också, och de vet jag inte vad man ska kalla egentligen.

På torsdag får vi höra vad det här innebär i praktiken.

Den andra vinnaren i tävlingen (152 röster) har varit med i svängen betydligt längre, har ett gäng soloskivor bakom sig och är väl nästan sinnebilden av en Local hero, Jacob Gordin.

Grattis!

– Vad kul! Tack!

Den låt som folk fick rösta på heter Välkommen till fabriken, vad handlar den om?

– Den handlar om de här svettiga truckgubbarna som jobbar på fabriken och så har de en firmafest som spårar ur. Så de får gå tillbaka till jobbet på måndagen efter med röda kinder, lite skamsna. Du vet, det är inte bara en som spårar heller, utan hela femman på skiftet spårar ur och åker till Tyskland, vaknar på hotellet med ett tyskt tv-team runt omkring sig.

– Och så blir det ju det där klassiska. Svårt att fejsa chefen med det här. Svårt att redovisa vart alla pengarna har tagit vägen.

Du har ju varit med länge, hur känns det att bli utnämnd till Local Hero av På Gångs läsare?

– Jag blir jätteglad! På något vis känns det också som att det är en ny Local Hero som står på scenen den här gången. Jag har hittat en annan balans nu.

Stefan Westrin

Mer läsning

Annons