Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oro hos lokala musiker efter att CC-puben brandhärjats: "Nu gäller det att organisera sig"

/
  • Crooked Letter skulle ha spelat på CC-puben den här veckan och uttrycker sin oro:
  • CC-puben berättade om händelsen via sin Facebook-sida och möttes av kärlek och stöd från Gävlebor.
  • Så här såg det ut i lördags kväll när CC-puben började brinna.

På en och samma vecka drabbades anrika CC-puben av ett väpnat rån och en brand.
CC-puben har en av Gävles mest aktiva musikscener och branden får följden att en mängd spelningar ställs in. Ägaren har dessutom flaggat för att puben kan få svårt att öppna igen.
– Det skulle ha en mycket negativ effekt på Gävles musikliv, säger Thomas Österberg i bandet Crooked Letter.

Annons

LÄS MER: Ägaren efter CC-branden: "Det är bara tomt"

Crooked Letter skulle egentligen ha spelat på CC-puben torsdag denna vecka. Hardcorebandet, som prisades på Local Heroes-galan som årets band, snuvas dock på sin första spelning på hemmaplan på över ett år. Det senaste året har de turnerat i England. Bandets frontman Thomas Österberg kunde dock inte bry sig mindre om den inställda spelningen.

– Det är mest skönt att ingen skadade sig när det började brinna, jag känner folk som jobbar där. För oss är det ingen fara – det är klart att vi kommer hitta ett nytt ställe. 026 hardcore bokar till exempel oss med jämna mellanrum, konstaterar han.

LÄS MER: Brand på CC Puben i Gävle

Han lider med CC-puben och dess anställda.

– Det är verkligen skittråkigt och jag reagerade med sorg när jag hörde att det brann. Speciellt med tanke på att de hade ett rån också samma vecka. De hade verkligen börjat få ordning på stället – kanske speciellt livescenen – och så kommer detta, säger Thomas Österberg.

Ägaren Lennart Vallanger har tidigare uttryckt sin oro till Arbetarbladet – branden kan innebära slutet för CC-puben.

– Det är kanske det som känns värst, att vi kanske i ett värsta scenario aldrig kan öppna igen. Det är upp till försäkringsbolaget om vi kan resa oss igen, konstaterade han i en tidigare artikel.

LÄS MER: Tågtrafiken stoppades av polisen efter väpnade rån i centrala Gävle

Thomas Österberg hoppas verkligen CC-puben kan resa sig.

– Det skulle vara en stor förlust annars. CC-puben har varit aktiva i musiklivet och är lite av en institution i Gävle. Det finns nog ett allmänt intresse för att rädda CC-puben – kanske är det också något för politikerna att intressera sig för, säger Thomas Österberg.

Även Sunset Serenaders skulle spela kommande helg. Nisse Palm i bandet är också bedrövad över händelsen men hoppas Gävles musiker kan göra gemensam sak för att hjälpa till.

– CC-puben är ett ställe som blivit till med hjälp av hjärta och engagemang så det här är sorgligt. Det är Gävles bäst fungerande spelställe så nu gäller det bara att organisera sig så att det kan få leva vidare, säger den profilstarke basisten.

LÄS MER: Här är årets alla Local Heroes-vinnare

Mer läsning

Annons