Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

På söndag spelar rock n' roll-pianisten Geraint Watkins in en liveskiva i Skutskär

Sedan tre år tillbaka bjuder Skutskärsprofilen Micke Finell hem musiksugna till sin sig själv för livemusik – söndagar sommaren lång. Kommande söndag bjuder på något extra då walesiske pianisten Geraint Watkins spelar in en liveskiva i Micke Finells trädgård.

Annons

Geraint Watkins spelar in liveskiva i Micke Finells trädgård. Här syns han med just Micke Finell till höger och Ingemar Dunker till vänster.

Micke Finells trädgårdsspelningar började som "En kul grej" och har med tiden hunnit bli ett populärt inslag i Skutskärs nöjesliv. Och med Finells kontakter i rockabilly-världen är det kanske inte så märkligt. Kommande helg väntas walesiske rock n' roll-pianisten Geraint Watkins. Watkins har samarbeten med artister som Mark Knopfler, Paul McCartney och Nick Lowe på meritlistan.

Nu står det klart att spelningen också kommer att spelas in live och bli skiva.

– När han varit över tidigare så har jag fått höra "Finns det ingen platta?" och det har särskilt varit en liveplatta som efterfrågats så då tänkte jag väl att vi gör det då – vi kan lika gärna spela in det. Jag har allt som behövs hemma i min studio, säger Micke Finell.

Nu hoppas han att publikströmmen tilltar lite på söndag. En liveskiva kräver ju en del klapp och jubel.

– Vill man vara med och höra sig själv på skiva så får man komma hem till mig och gapa och skrika.

Mer läsning

Annons