Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Papi och Fabian vill ha Gävles populäraste klubb

/
  • Papi Chulo, 29, kom till Sverige från Senegal 2011.
  • Fabian Alvarez, 33, och Papi Chulo på plats i Fenix-källaren.

Sedan i januari jobbar Gävleborna Papi Chulo och Fabian Alvarez tillsammans.
De märkte att de hade samma klientel på sina klubbkvällar och började mixa latinamerikansk och afrikansk musik.
Nu siktar de på att "Heat" på Fenix ska bli Gävles populäraste klubb – till att börja med.

Annons

Att säga "latinamerikansk och afrikansk musik" blir förstås väldigt svepande. Musikstilarna som Fabian Alvarez och Papi Chulo kör på sina "Heat"-kvällar är många – den kubanska mambon, den colombianska cumbian, senegalesiska mbalax, angolanska kuduru och cabo love som har sitt ursprung på Kap Verde för att nämna en drös.

– Vi märkte hur de som gillade afrikansk musik också gillade latino och tvärtom, det blev naturligt, säger Papi Chulo.

– Men vill vi spela något annat så gör vi det. Vill publiken ha house så är det lätt gjort. Vi kör vad publiken behöver, fortsätter han.

Papi Chulo kom till Sverige 2011 från Senegal. I 17 år har han varit dj och innan han kom till Sverige dj:ade han på några av Dakars större klubbar, berättar han.

– Det var svårt att dj:a när jag kom hit. Ingen känner igen dig, man kan inte språket och vet inte var man ska börja. Men jag är ambitiös så till slut går det, säger Papi som egentligen heter Mohamed Haidara.

– Alla har alltid kallat mig Papi så det har blivit så bara. Men det är lite lättare att presentera sig som Papi jämfört med Mohamed också, säger han lite obekvämt.

Mötesplatsen för intervjun är Fenix. Det är där deras klubbkvällar hålls. På lördag 26 mars är det dags igen. Papi möter upp men Fabian Alvarez jobbar och är med på telefon. Han tycker det har gått bra hittills.

– Vi har haft runt 200 personer på klubben och det har kommit folk från Tierp, Skutskär och Falun till och med. Det är kul att det sprider sig, säger han över telefonen.

Målen är högt satta för "Heat" och för de båda personligen.

– Just nu siktar vi på att bli bäst här. Sen får vi se vad vi gör efter, säger Papi Chulo.

Nyckeln till en bra kväll är helheten menar de båda – att det finns mojitos som ackompanjerar musiken till exempel. Hasan Tercan, ägaren på Mesopotamya, får sig en hyllning.

– Vi får mycket stöd av honom. Han hjälper oss och litar på oss.

Mer läsning

Annons