Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Peace & Love vill bli bäst, men inte störst

/
  • Peter Johansson vill återskapa
  • Istället för stora och dyra artister satsar festivalen på helhetsupplevelsen.

Peace & Love ska försöka hitta tillbaka till det som en gång gjorde festivalen speciell. Därför satsar de mer på att besökarna ska få en helhetsupplevelse än att ge dem stora och dyra artister.

Annons

Peace & Loves pressansvarige Peter Johansson är en stressad man så här dagarna innan festivalen öppnar på torsdag. Detta trots att festivalen nu, efter konkursen 2013, drivs av en ideell organisation i stället för ett aktiebolag och görs i betydligt mindre skala än tidigare.

– Vi är några galna idealister som vägrar se ett Borlänge utan Peace & love, säger Peter på det caféet i Borlänge som har samma namn som festivalen.

Efter förra årets blyga festival med cirka 3 000 besökare så siktar man i år på någonstans mellan 5 000 till 10 000. Detta med draghjälp av ett knippe folkkära svenska artister som bland annat Petter, Veronica Maggio, Ola Salo och Timbuktu.

– Det har varit lite trögt med biljettförsäljningen. Dels eftersom festivalens historia legat oss i fatet, dels för att alla har väntat på sommarvädret. Men nu på slutet har försäljningen tagit fart lite grann, säger Peter.

I år har man gjort ett medvetet val att vända sig till en lite äldre publik och satsat mer på att skapa en helhetsupplevelse. Både innanför och utanför området kommer det finnas en mängd aktiviteter och kringarrangemang utöver musiken på scenerna. Förhoppningen är att hitta tillbaka till känslan som fanns hos festivalen de första åren.

– Hela festivalområdet ska bli som ett vardagsrum. Vem som helst kan köpa in stora artister, men att skapa en riktigt bra festivalstämning är svårare.

Var det det Peace & Love tappade innan konkursen?

– Ja, till mångt och mycket var det så. Ekonomin tog överhand och känslan skuffades undan. Sedan kan man inte bortse från att klimatet har förändrats. I dag har alla städer en festival eller stadsfest.

Även om Peter medger att de vill att festivalen blir större än vad den är nu så har de inga ambitioner att nå tillbaka till storleken under rekordåren.

– Borlänge är inte tillräckligt stort för det. Vi inriktar oss på att skapa Sveriges bästa festival, inte Sveriges största.

LÄS MER:

Peace & Love vill bli bäst, men inte störst

Mer läsning

Annons