Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pernilla spred genuin kärlek till publiken

/
  • Välförtjänta framgångar. Från att ha börjat lite trevande tar sig Pernilla Anderssons konsert efter hand. Till slut utbrister hon till publiken: ”Jag tror att jag älskar er just nu”.

Annons

Pernilla Andersson borde verkligen sluta spela sitt paradnummer ”Johnny Cash och Nina P”. Hennes röst håller för betydligt större utmaningar än den tjatiga radiodängan.

Att den är med som ett extraspår på nya skivan ”Ö” är helt oförklarligt. Skivan är den bästa hon har gjort hittills och låter verkligen som att hon har hittat hem musikmässigt. Ändå verkar hon inte riktigt våga släppa den låt som gjorde att hon slog igenom efter år av slit.

Men framgångarna är välförtjänta och det visar Pernilla Andersson flera gånger prov på under den riktigt fina spelningen på Spegeln, bland annat i ”Huvudet högt”, som Eldkvarn-Plura en gång skrev till sin mor. Men vispopen blandas upp med betydligt mer intressanta blues- och rocktendenser, som i ”Spring din själ”, en blinkning till tidiga Stina Nordenstam-inspelningar och i Wilmer X-rockiga ”Om ingen annan”. Ett väl samtrimmat kompband ser till att kvaliteten är hög rakt igenom.

Från att ha börjat lite trevande, med uppenbart inövade och styltiga mellansnack, tar sig konserten efter hand och Pernilla Andersson sprider också mer och mer genuin kärlek till publiken. Hon talar om att förlägga hela resterande del av sin turné i Gävle och utbrister till sist, nästan generat: ”Jag tror att jag älskar er just nu”. Även om kärleken kanske inte riktigt är besvarad känner man i alla fall för att säga: ”Jag tycker om dej också”.

Mer läsning

Annons