Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Premiär för hårdrocksquiz och konsertkvällar på nya Klubb Åskmoln

/
  • Hypnos spelar på premiärkvällen av Klubb Åskmoln, som håller till i Star Clubs lokaler på Södra Kungsgatan.

På torsdag smäller det. Då är det nämligen premiär för den nya klubben Åskmoln på Star Club, som bjuder in till stans enda hårdrocksquiz.

Annons

Det är Emelie Friberg och Johan Kvastegård, stora entusiaster av den tyngre sortens musik, som ligger bakom satsningen som dyker upp en gång i månaden i Star Clubs lokaler på Södra Kungsgatan.

– Klubb Åskmoln är för oss något som vi tyckte fattades i Gävle. Det finns många bra klubbar i Gävle, men inget renodlat hårdrocksquiz. Så vi tänkte att i stället för att vänta och hoppas på att det ska dyka upp så kände vi "vafan, vi kör ett själva! Och så bokar vi band! Vilken fest!", säger Emelie Friberg.

Hur kommer Klubb Åskmoln förändra musiklivet i Gävle?

– Förändra musiklivet vet vi inte om vi har tänkt så mycket på. Snarare att förena musiker, musikälskare och musikvetare en gång i månaden i en heavy metal-strid med grymma band.

I morgon är det premiärkväll med både quiz och band. På scen står heavy boogie metal-bandet Hypnos från Göteborg. Fler quiz och spelningar tillkommer i höst, men nästa datum att skriva upp i kalendern är den 8 oktober.

– Då har vi ett riktigt tufft band är på g och kampen om vem i Gävle som är mest "true hårdrock" fortsätter.

Mer läsning

Annons