Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Programledare – inte kuttersmycke

/
  • Snart dags. ”Det är klart att det är pirrigt, men det ska bli väldigt roligt”, säger Marie Serneholt. Tillsammans med Rickard Olsson leder hon årets Melodifestival.

Det är Sveriges största tv-jobb och kritikerna väntar som hungriga vargar. Marie Serneholt och Rickard Olsson leder Melodifestivalen. Största utmaningen? Att motbevisa fördomarna.

Annons

En gammal och erfaren, en ung och... snygg. Så har det låtit sedan SVT avslöjade att årets Melodifestival leds av Rickard Olsson och Marie Serneholt.

På plats i Luleå

På onsdagen landade programledarparet i Luleå för att förbereda sig för den första deltävlingen nu på lördag. Visst är de nervösa, men den stora utmaningen är inte att memorera manus.

– I alla intervjuer vi gjort har vi fått frågan om vilka ”roller” vi ska ”spela”, säger Marie Serneholt.

Richard Olsson fyller i:

– Vi ska vara oss själva. Förhoppningsvis kan vi överraska genom att visa att vi inte är som folk föreställer sig att vi är. Om folk har förväntningar på hur Marie ska vara kan vi laborera med det.

Rickard Olsson har inget emot att kallas erfaren, däremot gillar han inte snacket om att Marie Serneholt skulle ha fått jobbet tack vare sitt utseende.

Nummerflicka

– Det finns de som tycker att jag är där som kuttersmycke eller nummerflicka och mest ska visa upp mig. Så är det inte, det hade blivit väldigt dåligt, säger Marie Serneholt.

Programledarna är uppenbarligen redan väl samspelta. Rickard Olsson skjuter omedelbart in med en kommentar:

– De som har den typen av fördomar kommer nog att behöva tejpa igen käften under de här veckorna.

Ytterligheter

Programledare i Melodifestivalen förväntas alltid vara roliga, men Rickard Olsson och Marie Serneholt betonar vikten av att inte överdriva skämten. Det gäller att klara både humor och allvar.

– Det bästa är om man kan få båda ytterligheterna, det måste vara dynamiskt, säger Rickard Olsson.

Mer läsning

Annons