Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Punkparty X 3 på Kungen

/
  • Förra gången. Asta Kask kommer tillbaka till Kungen. Så här såg det ut senast.

Det är som det ska vara. Med bara ett par dagars varsel har Kungen i Sandviken bokat in legenderna Asta Kask, Vietcong Pornsürfers och Toxic Lab Rats.
Punkigt värre i kväll alltså.

Annons

Punkbandet Asta Kask har lagt av i omgångar. När de kände att de blev för stora. För det stämde inte med deras ideologi. Men de har återförenats lika många gånger och har faktiskt hunnit spela på just Kungen vid två tidigare tillfällen. Den här konstellationen kommer att leva så länge det finns ungar som piercar sig själva med säkerhetsnålar, slog På Gångs recensent fast och gav dem fyra fina stjärnor i betyg vid spelningen förra vintern.

Och i kväll blir det alltså tredje gången gillt för bandet som brukar locka punkare ur alla generationer.

Sällskap på scenen får de förstås. Vietcong Pornsürfers kallar sig själva för Sveriges fränaste rockband och håller just nu på att sätta ihop material till sin tredje skiva. De spelar på ytterligare två ställen i Sverige innan de drar till Paris för att sprida skräck, förödelse och vår musik, som de konstaterar i ett mejl. Toxic Lab Rats är ett relativt färskt band från Dalarna, och i somras blev de sajnade av det amerikanska bolaget Spectra Records.

De tre akterna intar alltså, med galet kort varsel, scenen på sköna Kungen i kväll.

Mer läsning

Annons