Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rånock – en katastrof för arrangörerna

/
  • Glad men gles publik. Endast ett par hundra besökare per kväll fick Rånock Live Music Festival.

Det var tänkt att det skulle bli som en ny cityfest för Gävleborna. Med placeringen mitt på Rådhustroget trodde sig arrangörerna kunna locka folket. Men inträdet satte stopp för en önskad festivalsuccé.

Annons

– Det är en katastrof, det kom 600 personer på hela festivalen, säger Eddie Åberg, festivalgeneral.

Förhoppningen var att det skulle komma minst 1 000 personer per kväll, men så blev det alltså inte. Snarare tvåhundra. Endast på onsdagen, som var en gratis bonusdag, kom det omkring 1 000 personer.

Men denna dag var mer för att visa upp vad som komma skall, i ett slags samarbete med Sommarkväll. Eddie är övertygad om att det är inträdet som avskräckt publiken. 250 kronor var priset för en heldag, 100 kronor dagtid och 600 kronor för hela festivalen.

Måste hitta nytt koncept

– Jag skulle med glädje ha betalat det priset, jag hade inte tvekat en sekund. Men tydligen funkar det inte i Gävle, säger Eddie.

Nu är det utvärdering som gäller. Självklart är att de måste hitta ett nytt koncept om de ska kunna fortsätta. Musiken i sig vill de helst inte ändra på. De vill boka rockband som är på väg att slå igenom, som Treadstone till exempel. Men med hjälp av fler sponsorer skulle de kunna boka större namn, som kanske kan locka en bredare publik.

Kan bli gratisfest

Sponsorer skulle även kunna hjälpa till att göra Rånock Live Music Festival till en gratisfest. Vilket arrangörerna tror är den bästa lösningen för att locka folk.

– Just nu är det lätt att gå in i en mindre depression, men så snart man har vilat ut sig lite är det bara att ta nya tag. Vi vill kunna ge Gävle ett bra arrangemang, men vi kan inte sälja ut oss och boka Idol-artister för att folk ska komma, säger Eddie Åberg.

Mer läsning

Annons