Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

RECENSION: Trouble Boys rockade fett

/

Rutinerade rockrävar bjöd upp en mestadels medelålders publik till att rocka loss fredagen innan löning denna iskalla nådens år 2016.

Annons

Micke Finell har bildat band med folk som vet hur man får ett dansgolv att exalterat explodera framåt småtimmarna. Med nya skivan "More Trouble" i bagaget blev det tätt emellan låtar som formligen bubblar av influenser som Nick Lowe och Dave Edmunds. Jag fick ett trevligt snack med trummisen Peder Sundahl som lirade med Jerry Williams i Hofors Folkets Park på 70-talet. Han bekräftade att den parken var en favorit bland många rockband.

Andra tunga killar i bandet är Walesbördige Dougie Lawton som sjunger "Another Rainy Day" med känslan hos en mästare i branschen som kallas rock´n´roll. "I knew the bride when she used to rock´n´roll" är en låt som väntar på sommaren och den värmer gott i den mysmörka spellokalen.

Låten "Pink Cadillac" påminner i sin svängningsfrekvens om en V8-motor och låtar som denna kommer att ta detta nygamla band på 10 spelningar runtom vårt land,till metropoler som Skutskär och Malmö. Det känns riktigt och rätt att Billy Bremner sjunger Dave Edmunds gamla slagdänga "Trouble Boys" eftersom han en gång i tiden lirade världen runt med den engelske rockaren Edmunds. Lycka till utefter vägarna med nya plattan,grabbar. Det behövs mer ärlig rockmusik med bootsen i myllan i detta vårt land.

Mer läsning

Annons