Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Reklamen gjorde Marina känd

/
  • Vet vad hon vill. ”Jag har en livslång vision om vem jag är och vad jag som person står för”, säger Marina and the Diamonds som påbörjat arbetet med sin andra skiva.

Marina and the Diamonds har släppt en hyllad debutplatta. Nu är målet inställt på att göra en lika stark uppföljare.

– Jag skriver lite varje dag, säger hon.

Annons

Ni har säkert hört den i reklamfilm för en känd klädkedja. ”I’m not a robot”, Marina and the Diamonds första och än så länge största hit. Den 25-åriga artisten från Wales hade inga betänkligheter om att låta en av hennes låtar bli ledmotivet till klädkedjans reklam.

– Man kan inte vara cynisk eller snobbig med sådana saker längre. Det finns inget som heter ”sell out” som artist.

– För mig spelar det ingen roll hur någon hör talas om min musik och vara med i reklam är ett sätt att nå ut. Jag hade inte kunnat turnera i Skandinavien om det inte var för den här reklamen, säger hon.

Inte nöjd

Hon har hyllats av kritikerna och åker på utsålda turnéer men nöjd, det är hon inte. Det finns fortfarande mycket kvar att lära, att växa in i, som hon själv säger och sakta men säkert har hon börjat formulera en vision för Marina and the Diamonds nästa album.

– Om man inte gör det här för att tjäna pengar eller bli berömd kommer man att vilja skriva låtar varje dag. Jag skriver och sjunger varje dag för jag vill ha det här albumet klart till nästa år. Det jag har att säga kommer få folk att förstå mig till fullo.

– Jag har en livslång vision om vem jag är och vad jag som person står för, säger hon.

Utmana lyssnarna

Men en platta med smäktande kärleksballader kommer det inte att bli. Marina Lambrini Diamandis säger att kärlek kan vara en bra inspirationskälla men inget som intresserar henne för tillfället. Snarare glider hon allt som oftast över till att prata om sociopolitska förhållanden och feminism.

Ett artistiskt förhållningssätt som hon menar fortfarande kan vara kontroversiellt i vissa länder.

– Jag vill utmana de som lyssnar och få dem att fråga sig vem de är, på riktigt, utan kläder och smink och alla masker som vi bär, säger hon.

Niklas Kjellberg/TT Spektra

Mer läsning

Annons