Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Roskildefestivalens Camp Gävle

/

Roskildefestivalens camping är mytomspunnen. Den är antingen en meterdjup leråker eller en svedd savann. Ditte Persson, som för sjunde året i rad är på festivalen har koll på markläget i år: – Det är jättevarmt och jätteskönt här nere, ingen lera, rapporterar hon.

Annons

Ditte Persson kommer från Gävle men bor i Uppsala. Hon är en riktig Roskildeveteran.

– Det är 25 grader varmt och det ska fortsätta vara fint står det i festivaltidningen.

– Vi lyssnar på Mike Patton och dricker öl.

– Jag kom hit i söndags, men två killar i lägret kom redan på lördag och var här när campingen öppnade klockan 03.30 i söndags. Folk har varit här sen i torsdags och köat utanför.

– Vi bor på västra campingen, sektion C 99, vid vindsnurran. Här är det när till allt - festivalområdet, toaletter och duschar.

– Det är hur jävla bra som helst. På fredag blir det födelsedagskalas för då fyller jag 25 år, så jag har bjudit in folk.

– Nej det märks inte här på campingen, här var det fullt redan när jag kom i söndags, men längre bort kanske det är glest.

– Att det är lite folk beror nog på att det var så dåligt väder förra året, folk tröttnade och åkte hem.

– The Dillinger Escape Plan, Radiohead, Bonnie Prince Billy och Mogwai är viktigast. Sen vill jag se Robyn och Duffy också. Och Grinderman, Nick Caves nya band och så kommer ju Judas Priest och Slayer också och dom måste man ju se, bara för att.

– Neil Young krockar med The Dillinger Escape Plan och fredagen blir jobbig, men det går att se det mesta. Man får spring runt!

 

Mer läsning

Annons