Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rösta på årets lokala konsert

Fem konserter med lokala akter under året har chansen att bli utsedda till Årets lokala konsert på Local heroes – Galan som går av stapeln 30 januari på Maxim i Gävle.

Det är du som bestämmer vilken det blir genom att sms:a in din röst.

Och det här är konserterna du kan rösta på.

Annons

Sorcery på Bryggeriet Metal Club. Sorcery var med och uppfann dödsmetallen på sin tid. I höstas återuppstod Sandviken-bandet. ”Att stå inför den återuppväckta kvartetten var som att resa med en smutsig och högljudd tidsmaskin till nittiotalets början. En tid då luften var lite renare, publiken lite tuffare och death metal verkligen var något livshotande. Det kändes inte minst av när en karl i ren extas dök från scenkanten och nästan spetsade mig med sitt nitarmband på vägen ned”, skriver På Gångs medarbetare som hänfört bevittnade återuppståndelsen.

Ale Möller på Konserthuset. Det är egentligen svårt att säga vilken av alla de konserter som Konserthusets Artist in recidence, Ale Möller, har bjudit på som varit bäst. Men vi väljer den med västafrikanska förtecken en kväll i höstas. ”Sällan skrattas det så mycket på scener som när Ale Möller är närvarande. (...) Redan inledningsvis får Ale glädjefnatt och hoppar runt på ett ben medan han lirar. Sedan fortsätter glädjefnattet i över två och en halv timme, när västafrikanska musiker, sångare och dansare avlöser varandra – eller trängs gemensamt – på scenen”, skrev en glädjeöverväldigad recensent efter den konserten.

Ida Long på Sommaryran. En varm grusplan bredvid Läkerol arena. Förutsättningarna var kanske inte lysande för Ida Longs konsert på Sommaryran i Gävle i somras. Men mörkret föll och snacket om att det skulle bli nåt spekakulärt hade fått publiken att komma. Med nio personer (band och dansare!) på scenen, projektioner och en ljusshow imponerade Ida Long svårt på alla närvarande. Otroligt stämningsfullt och suggestivt och det närmaste nån här kommit Kate Bush, säger en av På Gångs medarbetare som var där (men som inte skrev nån recension den gången). Och enligt samma källa utbrast den alls inte lättimponerade Alec Ahlenius (som äger Nöjespoolen) att det var så bra att det hade kunnat vara en headline på en stor festival i England.

Liondub på O’Learys. Gävles reaggaekungar spelade en sommarvarmt och sjudande kväll i slutet av maj. ”O’Learys dansgolv fylls från första stabila bastonen från Marko Kattilakoski och förblir ett danspalats tills den sista reggaetonen klingat ut. (...) Publiken jublar och klappar efter varje ny låt. Baktaktsgitarristen Lelle Wastesson utbrister flera gånger under kvällen vilken fantastisk publik Liondub har i kväll. Allsång blir det i ”I love reggae music” med uppsträckta händer och en tjej bredvid mig råkar slå ölglaset i min tinning, recensenter lever farligt, hua”, skrev en förtjust, om än lätt skadad, recensent om den konserten.

Norrman Basement Band på CC-puben. Det var premiär för klubb Tupelo och öset var ett faktum. ”Jag har aldrig sett en så kaotisk, men ändå lyckad, lokal spelning. Basisten Jesper Westlund har glapp i kablarna, tappar axelbandet och lyckas med bedriften att spela av tjockaste strängen på basen. (...) Ändå ler han stort och diggar hårt hela giget. Frontmannen Pontus Söderberg tappar också axelbandet en gång, men räddas av The Deer Tracks-David i publiken som krånglar tillbaks axelbandet”, skrev På Gångs imponerade recensent efter spelningen.

Mer läsning

Annons