Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Salem leder P3 Guld

/
  • Nertrappad. Förra året drog Salem Al Fakir ner på arbetstempot. ”Jag tycker att vår tids sjukdom är att jobba idiotiskt mycket. Det handlar inte bara om mig, utan alla i det här landet” säger han. På lördagen leder han P3 Guld-galan.

Han kallar det ett av de finaste musikpriserna. Men han har aldrig vunnit något själv. På lördag leder Salem Al Fakir P 3 Guld i Göteborg.

Annons

Salem Al Fakir är en van gäst på P3 Guld. Han har varit nominerad flera gånger, men i år ska han leda galan som sänds i radio och i SVT 1. Det är mångsysslarens Salem Al Fakirs första programledarjobb.

– Om man någon gång ska prova på att vara programledare kan det vara bra att göra det i ett sammanhang där man känner sig hemma.

Han säger att det är kopplingen mellan radiolyssnarna och priset som gör P 3 Guld speciellt. Men även om Salem Al Fakir känner sig hemma på galan har han alltid fått gå därifrån tomhänt. Hemma står i stället fyra Grammisar för debutskivan ”This is who I am” från 2007.

– Jag har alltid önskat mig priset för årets liveartist. Nu har det inte blivit något P 3 Guld-pris för mig än. Men för egen del är jag väldigt stolt över priserna för bästa kompositör och producent. Det var jättestort.

Men de som väntar på ett nytt album av Salem Al Fakir får fortsätta vänta. Succén i Melodifestivalen för två år sedan gav klirr i kassan – och möjlighet att varva ner. Salem Al Fakir säger att han jobbat ”idiotiskt mycket” de senaste åren.

– Förra året skulle vara mitt pausår. Efter att ha släppt tre plattor på fyra år blev det på sätt och vis en paus och jag gick från att jobba 150 procent till 80–90 procent, men jag hittade väldigt många nya roliga samarbeten under förra året.

Bland samarbetena fanns bland annat en bok som Salem Al Fakir skrev tillsammans med vännen Pontus De Wolf. Den blev också en uppsättning på Dramaten. Men om framtiden innehåller fler böcker eller soloalbum står öppet. Han tänker ta sig tid att komma på vad nästa steg i karriären är.

– Jag har jobbat professionellt som musiker sedan jag var 13 år. Nu har jag bara varit artist i fyra år, men jag har jobbat mig till den position där jag är i dag. Det gick också väldigt bra under 2010 och då finns det pengar som gör att man vågar nya samarbeten, säger Salem Al Fakir.

P 3 Guld-galan direktsänds i Sveriges Radio på lördagen och visas samma kväll i SVT 1.

Mer läsning

Annons