Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandvikensuccé i England – konserten i Cambridge näst intill slutsåld månader i förväg

I samband med att Pink Floyd-legenden Syd Barrett ska hyllas i sin hemstad Cambridge i England så har engelsmännen vänt sig till Sverige och Sandviken för underhållningen. Syd Barrett-tolkarna Men On The Border och Sandvikens symfoniorkester reser till England i höst – och spelningen är redan snudd på utsåld.

Annons

Men On The Border (David Parkin, Göran Nyström, Björn Hammarberg, Phil Etheridge och Odd Westby)  reser i höst till Cambridge tillsammans med 45 musiker från Sandvikens symfoniorkester. Pink Floyd-legenden Syd Barrett ska hyllas.

Universitetsstaden Cambridge i England har varit välsignad med en hel drös genier genom åren – och då främst nobelpristagare. Staden har 92 stycken sedan 1904. I skenet av detta är det mindre märkligt att stadens stora musikaliska geni, Pink Floyds excentriske första frontman Syd Barrett, inte fått en regelrätt hyllning än.

Nu ska han få ett minnesmärke i staden och inbjudna att uppträda är Sandvikenbandet Men On The Border. Det är kanske inte så märkligt som det först kan låta, Men On The Border är ett unikt band på det sättet att de bara tolkar Syd Barretts låtar – även hans solomaterial.

– Med tanke på att vi är unika så har vi lyckats få en internationell publik, det stod till och med om den här spelningen i senaste numret av tidningen Mojo. Vi är otroligt ödmjuka inför den här uppgiften och det känns såklart lite pirrigt, säger Göran Nyström, bandets ledsångare.

Han har all anledning att känna sig lite pirrig. Konserthallen i Cambridge tar 1 200 åskådare – konserten är 27 oktober och redan nu är 1 100 biljetter sålda. Som om inte det vore nog så ska Peter Wynne Wilson som ljussatt Pink Floyd-spelningar sköta ljuset.

Hur känns det att representera Sandviken i utlandet tillsammans med symfoniorkestern på det här viset?

– Fantastiskt kul, Sandviken har massa kultur och det är bra att det kan synas utanför stadens gränser.

24 september gör de en näst intill identisk spelning som uppvärmning tillsammans med symfoniorkestern i Sandviken på Kulturcentrum. Innan dess ska de också lira förband till P-Floyd i Dalhalla 5-6 augusti och uppträda på Musik i Bruksmiljö 28 juli. Till helgen släpper de dessutom tre nya låtar, en Barrett-tolkning och två egna skapelser.

En 45 musiker stark Sandvikens symfoniorkester följer med bandet till Cambridge.

Mer läsning

Annons