Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säreget svängande svensk rockabilly

/

Denna kväll gick solen in i lejonets tecken och det harmonierar utmärkt med skånepågen Nisse Hellberg för hans utstrålning är majestätisk i den slitna röda jackan. Hans gitarr glöder i perfekta riff som ackompanjerar virtuosen från Jämtland vid namn Janne Linden på sologura.

Annons


Borlänge-Marcus på batteri svänger som få och Alfen Östlund på sin ståbas är ännu en virtuos. Tillsammans gör detta gäng att Nisse Hellberg får bejaka sin bonnigt svängiga sida, det är långt från det bredbenta Wilmer X utan mer glimten i ögat och ren livsglädje i låtarna som företrädesvis hämtas från senaste albumet " En tiger i tanken".

Det svänger något alldeles överjordiskt om denna säregna form av rockabilly på skånska. Jag ryser vid låtvalet " Det är nåt magiskt med dig" som låtskrivaren Nisse tillägnar själva festplatsen och dess naturskönhet, det vittnar om ett känsligt sinnelag. Trummisen Marcus Källström visar verkligen vad Sveriges lättaste anslag kan göra för att drivet ska bli på topp, musikerna strålar av lycka och halsar läskedryck under de kulörta lyktorna alltmedan deras kroppar ångar som travhästar i strålkastarskenet och den ljusa sommarnatten.

Dansbanden Face 84 och Casanova gjorde vad de skulle, alltså att framföra något mekanisk dansbandsmusik men all min kärlek till Nisse och bandet. De har lyckats med konststycket att spela folkkärt utan att sälja sina rockande själar, härligt!!

Mer läsning

Annons