Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Schlagertrojkan jobbar på in i det sista

/

In i sista stund sitter Gävles schlagertrojka och filar på bidragen till nästa års Melodifestival.
– Vi har aldrig skickat in så många bidrag som i år tror jag, säger Larry Forsberg som ihop med Sven-Inge Sjöberg och Lennart Wastesson ligger bakom flera stora Melodifestivalshitar.

Annons

Det är ett ljud som stör. Och Larry Forsberg lyssnar och lyssnar men kommer inte åt det.

– Det är som en bil som man har haft hela livet och så smyger det in ett missljud och man hör att det är nånting fastän bilen rullar på som förut, säger han.

Han håller precis på att lägga sista handen vid en av låtarna som de ska skicka in.

– Vi har ju vetat att det är 23 september. Men ändå så blir det oj helvete är det bara tre veckor kvar.

Så de jobbar in i det sista.

I år blir det alltså fler inskickade bidrag än nånsin från dem.

– Men det är inget specialskrivet, att vi har tänkt att nu gör vi en låt med den eller den artisten. Nu gör vi schyssta poplåtar, och har inga ”Främling”-slut utan det här är i princip alla låtar som vi har jobbat med under året.

Hårdare konkurrens

 

Det är också åt det hållet som Melodifestivalen går, menar Larry Forsberg. Allt fler skickar in låtar och det är inte bara glada amatörer utan etablerade låtskrivare som Jörgen Elofsson som jobbat med stora stjärnor som Britney Spears.

– I och med att skivförsäljningen dalar blir det allt svårare att få ut låtar. Konkurrensen hårdnar. Och då skickar fler och fler in bidrag till Melodifestivalen.

Förra året fick schalgertrojkan inte med nåt bidrag alls. Då kändes det förstås surt men enligt Larry Forsberg är de inte bittra nu.

– Nej. Och nu utgår vi från att vi inte får med nån låt. Men då har vi ändå fått tummen ur och gjort klart en massa låtar.

I oktober får vi veta hur det går.

Mer läsning

Annons