Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Se vinnarna live på CC-puben

I kväll är det dags!
Local heroes-vinnarna Argos Action och Cicero kliver upp på CC-pubens scen.
Och alla ni som röstat på dem är förstås där. Alla andra också.

Annons

Det är Arbetarbladets nöjessida På Gång som ihop med Studiefrämjandet, och med bidstånd av Musikbörsen och CC-puben, arrangerar tävlingen Local Heroes.

Tanken är att ge möjlighet för lokala band att få möta en livepublik.

För Cicero är det faktiskt första gången. De har inte funnits i stort mer än ett år och har spelat in en demo, men alltså aldrig stått på scenen tidigare.

Världens tillfälle är det alltså att höra dem (och sen om några år när de har erövrat världen kan man skuryta med att man såg dem allra allra första gången, bara en sån sak).

Hårdrockigt typ Hellacopters och Hardcore Superstar, men med lite indietouch. Så beskriver trummis Lars Källgren hur de låter.

– Vi försöker hitta ett eget sound, sa han till På Gång tidigare i veckan.

Argos Action, det andra bandet på scenen i kväll, är lite mer rutinerade. De har spelat ihop i några år och har precis bestämt sig för att nu jäklar satsar de seriöst på musiken (som i deras fall handlar om alternativ postpunkrock).

Repandet började i ett stall (!), som nu har blivit ombyggt till projektstudio och en fullängdsdemo är inspelad. Ytterligare några låtar har spelats in under våren.

Men live har det gått aningens trögare, berättade bandet för På Gång när det stod klart att de var ett av de vinnande banden. Det är svårt att fixa spelningar, konstaterade deras gitarrist Ludvig Larsson då.

– Och det är ju spela man vill göra, sa han till tidningen då.

Och det är ju det som sker i kväll.

Tävlingen Local Heroes, som man normalt hittar på www.arbetarbladet.se under nöjet har tillfälligt tagit paus, bland annat beroende på att tidningens sajt just nu görs om (nypremiären är planerad till 3 juni).

Och så är det ju sommar och sol och en miljon festivaler som man ska besöka (inte minst Ta livet i dina egna händer på Kungen i Sandviken i början av juli).

Därför får du vänta en stund med att kasta dig in för att antingen registrera ditt band eller rösta fram kommande spelningar.

Men det kommer! I aningens ny skepnad.

Och i väntan på det rekommenderar vi bland annat att gå till CC-puben i kväll.

Mer läsning

Annons