Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjögrens sexliv och skojiga elakheter

/

Lärdom efter en afton med ”Big comedy”: bryta humortabun om rasism, inte så bra; bryta humortabun kring elakhet mot barn, bättre.

Annons

Vi kan börja i botten: Petra Mede och Peter Wahlbeck. Den senare stod för den rasismflörtande humorn, och oavsett vad man tycker om den – otäcka, uppskattande skratt i den fullsatta salongen – så kan Wahlbeck inte ens förmå att få sina korkade skämt roliga. Petra Mede gjorde någonting så dödsföraktande som att ställa sig på scen till synes utan manus, och nivån låg därefter.

Då var Johan Rheborgs gamla manus från förra vårens ”Big comedy” att föredra, då det hade fördelen att, tja, över huvud taget existera.

Han berättade en anekdot om en koloskopi, och antingen var det en minst ett år gammal historia som presenterades som fräsch, eller så blir Rheborgs röv rotad i på regelbunden basis.

Jag skrattade faktiskt ett par gånger åt Lennie Norman, vilket är en världsunik händelse, så han får godkänt, kanske för att han nu har nått en ålder då man har lite barmhärtigt överseende, som mot sjuka djur.

Kvällens största skratt stod Henrik Schyffert för, även om han paradoxalt nog inte var roligast, med en billig men ack så underhållande monolog om hur kopiöst mycket Christer Sjögren måste ha knullat under ett halvsekel på de svenska vägarna.

Johan Glans och David Batra stod för barnskämten. Efter att vid ett par tillfällen ha slumrat till som dagisvikarie vid sovstunden efter lunch, var igenkänningsfaktorn hög vid Glans historia om hur han somnade vid inskolningen och vaknade först när alla barnen försvunnit, och han skamset fick lunka ut till personalen med sovränder i ansiktet.

Kvällens guldstjärna går ändå till David Batra, som tog ut sin föräldraaggression mot frågvisa barn, med otaliga ”varför?”-frågor som följs av konstaterandet att pappa är tjock. ”Du då, med valkar på armarna!”

Batra räddade föreställningen, utan hjälp från den usle Peter Wahlbeck, som uppenbarligen är mer pensionsfärdig än Lennie Norman.

Mer läsning

Annons