Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjunde gången gillt i Ovansjö kyrka

/
  • Magnus Johanssons trumpet var klar och stilren och Eddie Oliva fick publiken med på noterna.

Annons

För sjunde gången kom Magnus Johansson och hans musikvänner till Ovansjö kyrka som fylldes till sista plats. De flesta visst nog vad de skulle få och var säkert nöjda efter den nästan två timmar långa konserten.

Trumpetaren Magnus Johansson, sångaren Eddie Oliva och Marcos Ubeda på keyboard bjöd på kända låtar, avbrutna av flamsiga mellansnack och publikfriande utspel.

Magnus Johanssons trumpet var klar och stilren, inte minst i några operastycken och i ”Helga natt”. I det senare numret fick kören vara med och dominera en stund. Den borde ha fått mer plats.

I numren som kören gjorde själva var det mer finstämda arrangemang som gav nog så mycket julstämning som när Ubedas inspelade stråkar spreds i kyrksalen.

Sopranen Maria Knutsson höjde stämningen med bland annat Webbers ”Pie Jesu”. Hon hade gärna fått sjunga mer.

Marcos Ubeda är kapellmästare i tv-programmet Doobidoo, vilket kanske medverkade till att showen i många stycken hade mindre julstämning än just ”doobidoo-stämning”.

Men publiken var med på noterna, inte minst när Eddie Oliva plockade fram två äldre herrar ur publiken och ”tvingade” dem att hojta till tredje akten ur operan Rigoletto.

De äldre männen tog det med humor och gjorde det med den äran.

Eddie Oliva tog en hel del plats – för mycket i mitt tycke – med italienska slagdängor som ”Volare” och ”O sole mio”. Men visst är han en showman som på någon sekund får publiken med sig.

Magnus Johansson hade också gärna fått spara in på sina mellansnack. Nu blev det lite för mycket av slätstrukna kommentarer som att musiken var ”härlig”.

Han borde ha nöjt sig med att låta trumpeten tala.

Mer läsning

Annons