Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Starka känslor på välgörenhetsgala

/

Det är vanligaste sättet att lösa problem som fattigdom är att blunda och gå vidare. Titta bort, och kanske köpa sig något nytt fint som ångestdämpande.

Annons

I torsdags var bland annat Kajsa Grytt med och ringde i en väckarklocka, visserligen sjöng hon alldeles för få låtar men med sin fantastiska stämma och gripande texter om hur farligt det är att gå runt mätt och belåten och blunda, fick hon alla att inse vikten i att finnas där för dem runtomkring som behöver en hjälpande hand. Redan vid konsertstart då Rickard Berggren öppnat och dragit en härlig Elviston gick gemenskapen att ta på och en sak var solklar: alla på plats var villiga om en och samma sak, att öppna ögonen och hjälpa till.

På den lilla scenen med de dämpande, mysiga ljusen stod under kvällens gång Markus Berjlund tillsammans med Paradiset, svängde och skapade än ännu varmare stämning. Eldsjälen Barbro Rosberger som ägnat hela sitt liv åt att hjälpa människor visade en kort filmsnutt där hon tillsammans med sitt projektteamet varit i Gambia och gjort underverk. Charmtrollet Jacob Gordin var på plats han också med sitt international allstars, och publiken i den nästan fullsatta gamla biosalongen brast ut i allsång. Emellanåt var det bara att ta sig till entrén där det ställts fram rader av godsaker. Att varje slant, oavkortat, från både biljett, fika och lotteri kom att skänkas till de behövande i Gävle kändes riktigt bra en iskall vinterdag i början av det nya året.

Paulina Palmberg var med hon också och mysfaktorn åkte upp i max. Till sin hjälp hade hon Linda Sahlberg på akustisk gitarr. När "Don´t look back" spelades var det riktig gåshud jag satt med medan Paulina satt bakom pianot och spelade. Sist men inte minst stod Linda själv framför publiken och drog sina toner och den tre timmar långa, känsloväckande galan började lida mot sitt slut. Under tiden jag huttrandes stod och väntade på bussen tänkte jag för mig själv att sådana här magiska kväller borde göras om oftare.

Mer läsning

Annons