Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Style kommer tillbaka – igen

/
  • COMEBACK. ”Jag tröttnar inte så länge det finns en publik som vill höra låtarna. Om jag lever när jag är 75 kommer jag säkert stå där och sjunga ’Fantasi’”, säger Christer Sandelin om Styles comeback.

Två nya låtar. Men också alla de gamla hitsen. Style är tillbaka med samlingsalbumet ”Vill ha dig, igen – alla hits”.
Men själva vill de inte prata om återförening - de har hela tiden spelat i olika konstellationer.

Annons

De var tonårsidolerna som slog igenom som popgruppen Freestyle i början av 1980-talet. Sedan bröt sig Tommy Ekman, Christer Sandelin och Gigi Hamilton loss och bildade Style och fick en dunderhit med Melodifestivalbidraget ”Dover Calais”.

Nu är Tommy Ekman och Christer Sandelin tillbaka med Style, ännu en gång. Skivan ”Vill ha dig, igen – alla hits” släpps 10 juni, men själva vill de inte riktigt prata om en återförening.

– Vi har ju spelat hela tiden i olika konstellationer, men vi kände att det var dags att skriva några nya låtar. Vi har släppt samlingsskivor tidigare, men inte gjort något helt nytt under namnet Style, säger Tommy Ekman.

Förutom de nya låtarna ”Vill ha dig, igen” och ”Säg det igen”, radar de gamla hitsen upp sig på skivan. ”Vill ha dig”, ”Fantasi”, ”Ögon som glittrar”. Låtar som vare sig Style eller publiken verkar tröttna på.

– Jag tröttnar inte så länge det finns en publik som vill höra låtarna. Om jag lever när jag är 75 kommer jag säkert stå där och sjunga ”Fantasi”, säger Christer Sandelin.

– Låtarna håller fortfarande är att allt är äkta. Det finns inte en textrad som inte är på riktigt. Vi var ju frustrerade tonåringar som upplevde allt det där vi skrev om, säger Tommy Ekman.

När Freestyle slog igenom var Tommy Ekman och Christer Sandelin 18-åringarna som inte kunde ana vilket genomslag gruppen skulle få. Men tiden med Freestyle var ändå hyfsat lugn – alla hade flickvänner och körde hem på nätterna efter spelningarna.

Men i mitten av 80-talet, när medlemmarna bildat Style, brakade det loss med fester, tjejer och popstjärneliv.

– Gud, vad tjejer vi hade. Det var inte klokt. Vi festade med Ulf Lundell och levde livet. Det var en härlig tid, säger Christer Sandelin.

Det var Gyllene Tider, Noice och Freestyle som tävlade. Men någon schism var det aldrig.

– Det där var mer en grej i pressen. Vi var ju kompisar allihop. Däremot fick vi vassa blickar från progghållet. Men det där har ändrats, häromkvällen kom det fram en kille från Raj Montana Band och sa att vi var skitbra och grymt underskattade. Snacka om upprättelse, säger Christer Sandelin.

Mer läsning

Annons