Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sven-Erik är Gävles Sinatra – uppträder med stjärntrion i vinter

/
  • Christer Sjögren, Kristin Amparo och Andreas Weise ger sig ut i landet på en turné för att hylla Frank Sinatras 100-årsjubileum.
  • Sven-Erik Eriksson är Gävles egen Sinatra.
  • Trion har valt ut en lokal Sinatra-förmåga i varje stad som turnén besöker.

Sven-Erik Eriksson från Gävle sjunger Frank Sinatra med Christer Sjögren, Kristin Amparo och Andreas Weise i december.

Annons

Innan sommaren gick artisttrion ut med att de sökte Gävles lokala Sinatra. Personen skulle göra dem sällskap på Konserthusets scen i december när de turnerar med showen "Frank Sinatra 100 år". Nu har de hittat honom.

– Vi var eniga om att han kvalificerade sig att få en rejäl chans med ett storband i ryggen. Det ska bli väldigt kul för han var duktig. Han var värd en biljett till detta unika storband som är Sandviken Big Band, säger Christer Sjögren på telefon från New York om Sven-Erik Eriksson som numera kan kalla sig Gävles Sinatra.

Eriksson uppträder vanligtvis med Gävle Big Band och Rolf Lönn Soul Band. Det var Rolf Lönn som skickade in ansökan åt Sven-Erik.

– Jag är inte helt hundra på vilken låt han använde, men jag tror det var "Chicago", säger en paff Sven-Erik Eriksson som ska stå på scen tillsammans med Sjögren, Amparo och Weise i december uppbackad av Sandviken Big Band.

– Det är jättekul och ska bli väldigt spännande. Jag tycker om att sjunga Sinatras låtar, jag brukar sjunga några ihop med Gävle Storband.

Det var ungefär 200 sökande från hela Sverige som ville uppträda med stjärntrion under deras Sinatra-turné och sökandena var från 18 till 82 år gamla. Kristin Amparo minns Sven-Eriks ansökan.

– Han sjunger jättebra, det var enkelt. Det är någonting med hur jag bara tror att det kommer funka väldigt bra i showen. Det kommer bli ett fint möte, säger hon.

Det är andra året i rad som Christer Sjögren turnerar med Sandviken Big Band.

– De är så fantastiskt bra. Jag visste att de var bra redan innan jag hade spelat med dem, men de var ännu bättre än jag trodde. Och trevliga människor dessutom. Så då tänkte vi att vi kör ett år till. Det är stor glädje att få jobba med dem, säger han.

Grundtanken är att Sven-Erik Eriksson ska få sjunga en ordentlig låt med storbandet.

– Sen får vi se om vi involverar dem i föreställningen på andra sätt, säger Kristin Amparo.

Än så länge är Gävles egen Frankie inte så nervös, han har ju varit med ganska länge. Men det kommer när det närmar sig, tror han. Så vilken låt får vi höra den 2 december på Gävle Konserthus?

– Jag har funderat lite grann, men jag vet inte riktigt... Jag har starka funderingar på "That’s life". Den är skön att sjunga.

…

LÄS OCKSÅ: De söker Gävles Sinatra

Mer läsning

Annons