Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

The 80/20 Rule

/

The 80/20 Rule
”Northeast”
(Dither)

Annons

Åklagaren: – Gävlebandet The 80/20 Rules pressrelease talar icke sanning. De säger sig ha en Radiohead/Manic Street Preachers/Hüsker Du-vibe. 

Möjligtvis finns spår av tidig MSP här, som om MSP skulle kompa Brian Molko från Placebo. Vidare vill åklagarsidan vidhålla att efter fyra sånger vet man precis hur gitarrslingorna ska låta innan de ljuder. Det är en jämntjock matta av rymdgitarrer, väldigt förutsägbart efter en stunds lyssnande.

- Du snackar skit, åklagar´n!

– Ordning i rättssalen!

: – Jo, det finns ett Radioheadljud här; den OK Computeraktiga ljudeffekten mot slutet. Vidare vill försvaret framhäva Jimmy Jönssons sång, den bästa gothstämman i stan. Rytmsektionen är proffsigheten personifierad via enheten Laurén/Blackmon.

– Vi tror på The 80/20 Rule, framför allt som liveband. Men det skadar inte om Mattias Beijmo släpper in fler i bandet i själva låtskrivandet. Jönsson är en utmärkt låtskrivare, och basisten Laurén har ju ett enormt kunnande. ”Northeast” innehåller inga toppspår som står ut, men inte heller några bottennapp. Även om musiken är monoton över albumet finns här en känsla som bådar gott inför framtiden. Det är molligt, tungt, distat, bra känsla i sången som sagt och om alla de fyra kunniga musikerna sätter sig ned och skriver låtarna tillsammans borde den här gruppdynamiken kunna smälla riktigt, riktigt högt.

Mer läsning

Annons