Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tom Jones - sommarens storbesök

/

I kväll är det dags för sommarens storbokning i Furuviksparken. Visst, Sveriges egen storstjärna Håkan Hellström inledde sommarens konserter. Men att Tom Jones gör en av sina tre Sverigespelningar just här är nog ändå snäppet vassare.

Annons

Förmodligen finns det många som endast känner till Tom Jones omdiskuterade hit "Sexbomb". Men de inbitna fansen vill nog helst glömma att han på ålderns höst tog sig an den låten i slutet av 90-talet. Tom Jones har sannerligen haft och har en enastående karriär, som sträcker sig över fem decennier och som fortfarande pågår i allra högsta grad. Trots att han har passerat åldern 70 år så är han fortfarande en sångare och entertainer som vill utvecklas och både samarbeta med och inspireras av yngre musikaliska storheter. I slutet av 90-talet tog han hjälp av såväl The Cardigans som Robbie Williams när han spelade in albumet "Reload". Skivan, som toppade den svenska albumlistan, sålde hela fyra miljoner exemplar världen över och fick en helt ny generation att upptäcka Tom Jones. Kanske mycket tack vare den redan omnämna "Sexbomb" som var med på just den plattan.

På sin senaste platta ”Praise & Blame” jobbade Tom Jones med producenten Ethan Johns, känd för sitt arbete med bland annat Kings of Leon, Rufus Wainwright och Ryan Adams. Albumet hyllades av både brittisk och amerikansk press. Även i Sverige togs den emot med lovord, bland annat av Aftonbladet som kallade skivan hans bästa på 70 år. Vilket låter som ett lovande bagage när han nu i kväll tar plats på scenen i Furuviksparken.

Mer läsning

Annons