Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tommy Nilsson öppnade publikens hjärtan

Annons

En stor, glad publik njöt av skön musik under lördagskvällen på Folkets hus i Sandviken. Med tre scener och ett stort utbud av både lokala och rikskända artister, fanns möjlighet för var och en att välja sin egen favorit. En av dem som var där är Monica Törnell.

Vid första anblicken har jag svårt att tro att Monica Törnell är en erkänd artist. När hon kommer in på scenen i mysbyxor, undrar jag för mig själv om hon blivit utbytt mot en stand in i sista sekunden. En stand in som passar bättre hemma i tv-soffan, än på en scen.

Även vid en andra anblick är det svårt att räkna ut att Monica Törnell är en artist. Mitt under sången tar hon upp sin jacka och börjar leta efter något i fickan. Och vid ett tillfälle, för hon en avsides dialog, under tiden som bandet spelar. Men, detta verkar inte bekomma hennes trogna publik. Trots att hon visar prov på fullständig avsaknad av scenkänsla och närvaro, har hälsingetjejen en skönt grov och skrovlig röst. Hon får ett varmt mottagande av publiken.

När Tommy Nilsson senare intar scenen, inleder han med "Öppna din dörr", och samtidigt med att öppna publikens hjärtan. Dansgolvet framför scenen är fullt, och de som inte får plats, står och hänger på räcket för att kunna se bättre. Det råder inga tvivel om att han är en av de stora artisterna för kvällen. Efter några gamla godingar som "Dina färger är blå" och "Jag tror på människan",går han över till några nya, popigare låtar. Låtar som är helt okej att lyssna på en lördag kväll, men som inte utmärker sig nämnvärt. De gamla klassikerna står ändå för sig själva.

Mer läsning

Annons